Bijgewerkt: 21 september 2023

ConsuWijzer verlaagt de drempel voor de consumenten

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
09-08-2011

Consumenten vinden de drempel om hun recht te halen bij een klacht, of probleem over een product of dienst vaak te hoog. Daarom gaat Consuwijzer – het consumentenloket van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie – met extra hulpmiddelen zoals checklists en succesverhalen deze drempel verlagen.

44.000 vragen en meldingen

In het 1e halfjaar van 2011 ontvingen de toezichthouders achter ConsuWijzer - de Consumentenautoriteit, NMa en OPTA - ongeveer 44.000 vragen en meldingen van consumenten via hun loket, blijkt uit het halfjaarbericht van de organisatie. De website werd in deze periode bijna 1 miljoen keer bezocht.

Het aantal webbezoeken is daarmee vergelijkbaar met dezelfde periode vorig jaar, terwijl het aantal vragen is gedaald. Dit komt mede doordat de informatie op de website zodanig is aangepast, dat de consument nog beter in staat is zelf de juiste informatie te vinden.

Consuwijzer Amstelveen


Praktisch advies van de overheid over uw rechten als consument


Voorbeeldbrieven

Met de energiewijzer op ConsuWijzer zijn in 2011 tot nu toe 40.000 vergelijkingen gemaakt. Het gebruik van voorbeeldbrieven op de website steeg in het eerste halfjaar van 2011 met 14 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2010. In 2011 zijn ze ruim 250.000 keer gebruikt. Kijk op de website van ConsuWijzer

ConsuWijzer?

De website van ConsuWijzer bestaat sinds oktober 2006. U kunt over veel verschillende onderwerpen lezen, wat uw rechten zijn als consument. Als u weet waar u recht op hebt, dan staat u een stuk sterker. Het advies dat ConsuWijzer u geeft, op deze website is gratis.

Bedrijven

ConsuWijzer geeft alleen praktisch advies aan consumenten. Bedrijven kunnen terecht op de website van de toezichthouders. Daar vindt u informatie over uw rechten en plichten als ondernemer.

-Website van de Consumentenautoriteit

-Website van de OPTA

-Website van NMa



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.