Bijgewerkt: 2 december 2023

Concert van het Pauluskoor Amstelveen en jeugdkoor Vivace

Nieuws -> Informatief

Bron: Pauluskoor Amstelveen
23-08-2016

In Amstelveen voeren wij, het Pauluskoor Amstelveen, al jaren lang tezamen met het orkest Philharmonia Amsterdam en gerenommeerde solisten grote koorwerken uit op hoog niveau, zoals de Matthäus Passion van Bach en het Requiem van Verdi. Wij werken geregeld samen met andere koren, zoals Vivace, het jeugdkoor van de St. Augustinusparochie.

Carmina Burana en Te Deum

Ons volgende concert is vrijdag 4 november 2016. Wij voeren dan dè Carmina Burana uit van Carl Orff en het Te Deum van Antonin Dvořák. De Carmina Burana wordt voor het eerst opgevoerd in Amstelveen, uniek dus.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

De leden van het Pauluskoor onder leiding van Marcel Joosen na hun voorjaarsconcert in de Paaskerk in Amstelveen op 19 april 2008. Op het programma stond de Messa di Gloria van Giacomo Puccini


De Carmina Burana is echt een spektakelstuk. Het middeleeuwse verhaal van ‘de Carmina’ zit vol drama, het gaat over macht en liefde, over de lente en de kroeg. De Carmina-muziek is best bekend. Films, reclames en dance-events gebruiken vaak de tune O Fortuna. Op YouTube en de site http://www.carminaburanalive.nl/  is van alles te vinden over dit muziekstuk. Het is af en toe flink knallen en dan weer lieflijk. Opmerkelijk is ook, dat in de Carmina de solisten niet stijfjes staan te zingen, maar ‘performen’. Kortom, een bijzondere concert-belevenis voor iedereen in Amstelveen en omstreken.

Na de heftige Carmina volgt het blije, af en toe ingetogen Te Deum. De Tsjechische componist Dvořák schreef dit stuk eind 19de eeuw toen bij naar Amerika emigreerde. Een Te Deum is eigenlijk een kerkelijk werk maar Dvorák heeft er een werelds stuk gemaakt. Het is vooral vrolijk, joyful van aard en sluit aan bij de Amerikaanse muziekcultuur van die tijd.

Wanneer is het concert en hoe kom je aan kaarten?

Het concert is vrijdag 4 november 2016 om 20 00 uur in de Sint Augustinuskerk, Amstelveenseweg 965 (hoek Kalfjeslaan), 1081 JG Amsterdam-Buitenveldert, tegenover Anno 1890. De prijs van de kaarten is € 32,50, inclusief programmaboekje en een drankje in de pauze.  De kaarten kan je bestellen via website www.pauluskoor.nl en via de koorleden.

Tot slot, het Pauluskoor Amstelveen en jeugdkoor Vivace kijken er naar uit om u as vrijdag 4 november te verrassen met ons concert!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.