Bijgewerkt: 18 mei 2021

Concert van Trio Concento in St. Urbanuskerk Bovenkerk

Nieuws -> Informatief

Bron: St. Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus
22-08-2017

De Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus organiseert in het najaar van 2017 een concert met het Trio Concento, de Open Monumentendagen en een middagconcert met de Operette Vereniging Amstelveen:

Het Trio Concento geeft een concert op zaterdag 2 september 2017 in de St. Urbanuskerk in Bovenkerk. Het trio bestaande uit André Knevel (Canada) orgel, Liselotte Rokyta (Tsjechië) panfluit, Arie Horst (Hoogwoud) vleugel. Kom gezellig naar onze mooie Sint Urbanuskerk om te genieten van een prachtig programma dat bestaat uit werken van Mozart, Dussek, Händel, Pozoli en vele anderen.

Programma:

✧ Trio: Intrada (is Amazing Grace)

✧ Trio: Vrede

✧ Trio: Menuet (J.L. Dussek)

✧ Trio: Elvira Madigan (W.A. Mozart)

✧ Orgelsolo: Arrival of the Quin of Sheba (G.F. Händel)

✧ Panfluit en orgel: Allegro Moderato, Andante, Rondo (E. Pozzoli)

✧ Pianosolo: Romanze nr. 1 (A. Horst)

✧ Trio: Medley Geestelijke Liederen (MGL 1 t/m 4)

✧ Panfluit en orgel: Sinfonia (J. Mulder)

✧ Toetsenduet: Barcarolle (J. Lips)

✧ Panfluit en piano: Menuet in G (J.S. Bach)

✧ Trio: Adagio ‘Concento’ (A. Horst)

Pauze

✧ Panfluit en orgel: Janosh (E. Valentin)

✧ Orgelsolo: Festival Toccata (P.E. Fletcher)

✧ Trio: Hongaria (C. van Orsouw)

✧ Trio: De doi ca la balci (C. Pana)

✧ Pianosolo: “KJ”(A. Horst)

✧ Panfluit en piano: Ardeal (C.Pana)

✧ Trio: Medley “Populair”(MP 1 t/m 5)

✧ Panfluit en piano: Czardas (V. Monti)

✧ Trio: Finale “Dank sei der Herr”(G.F. Händel)

Kaarten zijn inclusief de consumptie en kosten € 10 verkrijgbaar via de onderstaande link, of voor aanvang van het concert, ad € 12,50. Aanvang concert 14:30- ca. 16:30. https://www.ticketkantoor.nl/shop/trioconcento2017 Adres: Noorddammerlaan 126, 1187 AG Amstelveen

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De St. Urbanuskerk in Bovenkerk in augustus 2017. De kerk en de parochie zijn genoemd naar de heilige Urbanus. In 1875 werd de huidige St. Urbanuskerk gebouwd. Op 20 augustus 1888 was de bouw van de kerk klaar en vond de inwijding plaats. De kerk is gelegen aan de Noorddammerlaan in Bovenkerk en gebouwd door architect Pierre Cuypers. Het is een driebeukige neo-gotische hallenkerk met transept (Frans tranche = snede). De kerk heeft een ruim 65 meter hoge zeskantige toren


9-10 september 2017 Open Monumenten Dagen 11-16, 12-16 uur. Thema Boeren, Burgers en Buitenlui.

Het thema is dit jaar; Boeren, Burgers en Buitenlui ! Een mooie spreuk, waar wij breed op in gaan. Zowel op zaterdag, van 11.00 - 16.00 uur en zondag, van 12.00 - 16.00 uur is er de mogelijkheid om de toren te beklimmen voor een prachtig uitzicht over het 'Boerenland'. Houd rekening met wachttijd, omdat een beperkt aantal personen tegelijk naar boven kunnen. Voor alle 'Burgers' is er een rondleiding in de kerk, op beide dagen, o.l.v. Cor Schrama onze Cuyperskenner. Tevens is er een Expositie van Werkgroep Kerk en Hobby van de ontmoetingskerk in Dordrecht. Naar aanleiding van een eerder bezoek aan de St. Urbanus maakten zes leden van de groep een eigen interpretatie van de kruisweg. Zij geven zelf uitleg.

Onze 'Buitenlui' kunnen uitleg krijgen over bijzondere voorwerpen uit het rijke Roomse Leven, een keuze en uitleg door Cor de Horde. Een programma voor iedereen, met veel variatie en mocht u nog bekende, Boeren, Burgers en Buitenlui tegen komen, dan staat er een heerlijk kopje koffie klaar ! Voor een bijdrage in de kosten staan onze melkbussen in de toren en de kerk, een bijdrage wordt gewaardeerd.

U heeft deze dagen de gelegenheid om vast kaarten kopen voor een optreden van Operette Vereniging Amstelveen op 26 november 2017. Het betreft een middagconcert, waarin zij een medley van populaire musical nummers zoals Evita, Sister Act en een enkel operastuk zullen brengen. Speciaal voor de kinderen zullen zij ook liedjes uit kindermusicals zingen. Kaarten zijn inclusief de consumptie en kosten € 17,50.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.