Bijgewerkt: 30 november 2021

Community art project start op de Lindenlaan

Nieuws -> Informatief

Bron: Nicole van Buuren / Jeltje van Houten
14-04-2011

'Buurt in Beeld'

In de wijk Keizer Karelpark start een nieuw community art project in opdracht van de woningcorporaties Woongroep Holland, Eigen Haard en de gemeente Amstelveen. De drie partijen hebben bureau 2VanKunst gevraagd om samen met de buurtbewoners een kunstwerk te maken op de zijgevel van het pand aan de Lindenlaan (huisnummers 149-183).

Buurt-in-beeld Amstelveen
(Foto 2VanKunst - 2011)

De twee beeldend kunstenaars, Nicole van Buuren en Jeltje van Houten op de ladder met de 'Buurt in beeld' banner bij de flat aan de Lindenlaan


Het is de bedoeling om met zoveel mogelijk mensen uit de buurt tien gekleurde panelen te vullen met een compositie van foto’s, gemaakt door de deelnemers aan het project zelf.  Van een afstand zie je een compositie van gekleurde vlakken op de muur, maar als je dichterbij komt zie je de foto’s op de panelen. ’s Avonds komt er een subtiel lichtrandje in de kleur van de panelen erachter vandaan.

Het project gaat van start in mei en wordt half juli 2011 afgerond. In die maanden wordt twee keer per week gewerkt aan de keuze van thema’s, foto’s en het maken van de composities. De werktijden worden in overleg met de deelnemers afgesproken. In de zomermaanden worden de foto’s gedrukt op de panelen en wordt een verlicht randje in de kleur van het paneel erachter aangebracht.

Wie van fotograferen houdt en handig is met computers en het programma Photoshop kan zich helemaal uitleven in het project. Maar wie daar niet goed mee overweg kan, kan ook meedoen met foto’s maken en een compositie maken met uitgeprinte foto’s. Het is weer een project voor iedereen vanaf 12 jaar.

Bewoners uit het Keizer Karelpark kunnen zich opgeven tot 23 april opgeven  bij Jeltje van Houten 06-10624215 of Nicole van Buuren 06-36256386 of via info@2VanKunst.nl  De informatieavond over het project wordt gehouden op 27 april 2011 om 20.00 uur in de Buurtkamer, Van der Hooplaan 180, Amstelveen. Tijdens deze bijeenkomst wordt meer verteld over het project en worden in overleg de werktijden afgesproken.

Mozaiekbank  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

De mozaïekbank 'De bank van Iedereen' in het Keizer Karelpark


2VanKunst heeft in 2009 met buurtbewoners 'De bank van Iedereen' bij de speelbadjes aan de Van der Hooplaan gemaakt. Dit was een groot succes en de kunstenaars Jeltje van Houten en Nicole van Buuren van het bureau willen dit nieuwe project samen met de bewoners, jong en oud, tot een aanwinst voor de buurt maken.

Op 24 juni 2010 is door de gemeente Amstelveen en de corporaties Woongroep Holland en Eigen Haard een convenant getekend. Hierin hebben zij afgesproken om de samenwerking te intensiveren om de woonkwaliteiten van de wijk Keizer Karelpark te behouden en waar mogelijk te verbeteren. Dit project vloeit voort uit deze samenwerking. De woonkwaliteit is meer dan de kwaliteit van de woning. Het is ook de kwaliteit van de woonomgeving.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS