Bijgewerkt: 4 maart 2024

Commissaris Borghouts treedt af

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
12-09-2009

De heer Harry Borghouts, commissaris van de Koningin in Noord-Holland, heeft Hare Majesteit de Koningin verzocht hem per 1 december 2009 ontslag te verlenen- meldt de Provincie Noord Holland.

borghouts Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Harry Borghouts, commissaris van de Koningin in Noord-Holland in Amstelveen op 14 augustus 2009 tijdens de Indiëherdenking in het Broersepark


Henricus Cornelius Johannes Lodewijk (Harry) Borghouts (1943) is een Nederlandse politicus. Na verschillende rangen binnen het departement van Binnenlandse Zaken te hebben doorlopen (o.a. directeur Politie en directeur-generaal Openbare Orde en Veiligheid), werd hij in 1996 door minister Sorgdrager benoemd tot secretaris-generaal van het Ministerie van Justitie.

In 2002 werd hij benoemd tot Commissaris van de Koningin in Noord-Holland, nadat Provinciale Staten aldaar aan hem de voorkeur gaven boven oud-minister Tineke Netelenbos. Harry Borghouts werd hiermee de eerste Commissaris die namens GroenLinks benoemd werd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.