Bijgewerkt: 28 maart 2024

Columniste Jacobine van den Hoek debuteert met haar boek

Nieuws -> Informatief

Bron: Jacobine van den Hoek
03-10-2018

Schrijversdroom wordt werkelijkheid voor columniste Jacobine van den Hoek. Voor de columniste van het Amstelveens Nieuwsblad, Jacobine van den Hoek, is een droom werkelijkheid geworden. Onlangs heeft ze haar handtekening mogen zetten onder een contract van Uitgeverij Mozaïek/ VBK Uitgeversgroep om haar debuut Zondebok uit te geven.

Jaren geleden stelde ze zich tot doel schrijver te worden. ‘Als ik dat zei, lachten mensen mij goedmoedig toe. Ik was een van de velen met zo’n droom.’ Jacobine hoorde over de ‘slush pile’, de honderden manuscripten die uitgeverijen wekelijks ontvangen, en begreep dat boekhandelaren zelden een zelf uitgegeven boek verkopen, maar gaf toch niet op.

Foto Amstelveen
(Foto Tammy van Nerum - 2018)

Columniste Jacobine van den Hoek


Eerst schreef ze een thriller. ‘Toen deze af was,’ zegt ze hierover, ‘zocht ik hulp bij een professional. Ik nam een workshop bij schrijver Simone van der Vlugt en vroeg om begeleiding.’ De thriller werd afgewezen. Maar Jacobine schreef door. Ze zocht naar een onderwerp voor een historische roman en vond een artikel in Ons Amsterdam. ‘Bezeten wezen teisteren de stad. Wonderlijke weeshuisziekte zorgt in 1566 voor veel commotie.’ De daaropvolgende maanden toog ze naar musea, het stadsarchief, en ze sprak met historici die haar verder konden helpen om haar verhaal vorm te geven.

Er volgde een tijd van ups en downs, met aanmoedigingen en afwijzingen, maar ze bleef schrijven. Haar doorzettingsvermogen werd begin dit jaar beloond: een acquirerend redacteur belde. Ze had het manuscript gelezen en was enthousiast. Maar Jacobine moest weer aan de slag. Dat betekende herschrijven, wachten, en opnieuw herschrijven zonder zekerheid van een contract. Met resultaat. Deze zomer heeft Uitgeverij Mozaïek haar vertrouwen uitgesproken: Zondebok van Jacobine van den Hoek verschijnt in 2019.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.