Bijgewerkt: 4 maart 2024

'College Noord-Holland speelt mooi weer met 'investering' in OV'

Nieuws -> Provincie

Bron: Servaz van Berkum
04-11-2011

Haarlem - Het Noord-Hollandse college (VVD/PvdA/D66/CDA) kondigde vorige week aan 19,5 miljoen te investeren in het openbaar vervoer. Deze groots aangekondigde investering lijkt echter niet meer, dan een wassen neus te zijn.

Terwijl de exploitatie van het openbaar vervoer jaarlijks met bijna €11 miljoen wordt gekort, speelt de coalitie mooi weer met de verbetering van bushokjes en digitale reizigersinformatie. GroenLinks maakt zich grote zorgen over de kwaliteit en betrouwbaarheid van het openbaar vervoer in Noord-Holland.

van Berkum Amstelveen
(Bron GL-NH - 2011)

Servaz van Berkum, Statenlid voor GroenLinks in Provincie Noord-Holland


De verschraling van het openbaar vervoer leidt tot een lagere frequentie, slechtere bereikbaarheid in de avonduren en het opheffen van buslijnen. Met tot gevolg, dat kleine kernen en bedrijventerreinen niet langer met het openbaar vervoer te bereiken zijn. Zo kondigde de provincie eerder deze week aan, dat de buslijn naar Paswerk in Cruquis geschrapt zal worden.

De bezuinigingen van de provincie komen dubbel zo hard aan, omdat ook het Rijk bezuinigt op openbaar vervoer. In de regio Amsterdam lijkt dit te resulteren in een aanzienlijke tariefverhoging. De reiziger wordt dus dubbel de dupe. De komende maanden zal pijnlijk duidelijk worden, wat de gestapelde bezuinigingen gaan betekenen.

Bij de begrotingsbehandeling in de Provinciale Staten van 7 november 2011 komt GroenLinks met een voorstel om € 5 miljoen op jaarbasis extra beschikbaar te stellen om de bereikbaarheid van de zwaarst getroffen regio's te verbeteren.

Servaz van Berkum, Statenlid voor GroenLinks in Noord-Holland, Commissielid Mobiliteit & Wonen (M&W)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.