Bijgewerkt: 20 juli 2024

Canon: 230 banen naar Londen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Weekblad
19-11-2008

Camerafabrikant Canon, een van de boegbeelden van het Amstelveense bedrijfsleven, overweegt 230 banen te verplaatsen van het Europese hoofdkantoor in Amstelveen naar Londen.

Vast staat er volgens Canon nog niets. Momenteel houdt het bedrijf een interne consultatie­ronde, die duurt tot in januari. Canon woordvoerster Gina Jones wil niets meer zeggen dan dat Canon Europa mogelijkheden onderzoekt om activiteiten tussen de vestigingen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk te stroomlijnen.

Uit interne stukken blijkt dat redenen voor de reorganisatie zijn: de algehele economische malaise en achterblijvende verkoopprestaties van Canon in Europa. Het gaat bij de overplaatsing vooral om functies die te maken hebben met strategische ontwikkeling en planning en de ondersteuning daarvan. Andere afdelingen blijven in Amstelveen.

Canon  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Het gebouw van Canon Europa N.V. aan de Bovenkerkerweg 59-61 in Amstelveen


Canon is niet uit op ontslag, maar wil liefst alle medewerkers behouden. Die moeten dan wel naar Londen verhuizen. Als de overplaatsing doorgaat, dan vindt die plaats in de eerste helft van 2009. Voor medewerkers die niet willen of niet kunnen verhuizen, wordt naar een zo goed mogelijke oplossing gezocht.

Overwegingen van Canon om te kiezen voor overplaatsing naar Londen zijn de grotere flexibiliteit op de arbeidsmarkt in de Londense regio, het feit dat de internationale zakentaal Engels is, de nabijheid van de luchthaven Heathrow met zijn grote aanbod van vluchten en de aanwezigheid van veel wereldwijd opererende IT-bedrijven en potentële zakelijke partners.

Woordvoerster Jones wil zelfs niet zeggen hoeveel medewerkers er in Amstelveen zijn. Sommige bronnen spreken van 600, andere van 950. De raadsfractie van D66 heeft Burgemeester en Wethouders gevraagd actie te ondernemen tegen de dreigende verdwijning van arbeidsplaatsen bij Canon door overleg aan te knopen met de directie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.