Bijgewerkt: 27 september 2022

Campagne Aanpak Kindermishandeling gestart

Nieuws -> Informatief

Bron: Het PR bureau
21-06-2010

Op zondag 20 juni 2010 kwam het regionale infoteam van de 'Campagne Aanpak Kindermishandeling' in actie op het Rootsfestival in Amsterdam. De landelijke ‘Campagne Aanpak Kindermishandeling’ richt zich op de omgeving van het mishandelde kind.

Met deze regionale aanpak wil Jeugd & Gezin de campagne dichter bij de mensen brengen. “De aanpak van kindermishandeling staat hoog op mijn agenda. Met deze campagne willen we dat mensen in de buurt van de slachtoffers, zoals vrienden, familie en omgeving, beter gaan opletten en signaleren”, aldus Rouvoet van Jeugd & Gezin.

Wethouder Erik van der Burg (Zorg en Welzijn) gaf het officiële startsein van de ‘Campagne Aanpak Kindermishandeling’ in de regio Amsterdam-Amstelland. Op het Roots Festival in het Amsterdamse Oosterpark vormden gisteren levensgrote letters de zin ‘Het was een ongelukje’.

Kinder Amstelveen
(Foto Het PR bureau - 2010)

'Het was een ongelukje'


Het regionale infoteam van de ‘Campagne Aanpak Kindermishandeling’ bezocht met deze letters het muziekfestival om voorbijgangers te informeren over wat  zij   kunnen  doen met vermoedens van kindermishandeling. Deze landelijke campagne richt zich specifiek op omstanders van het kind. Voor meer informatie kijk op  www.watkanikdoen.nl.

 Op het Roots Festival in het Oosterpark in Amsterdam vormden levensgrote letters de zin ‘Het was een ongelukje’. Zondag 20 juni 2010 bezocht het regionale infoteam van de ‘Campagne Aanpak Kindermishandeling’ met deze letters het muziekfestival in Amsterdam  en gaf hiermee het startsein van de regionale campagne.

De  regionale campagne maakt onderdeel uit van de landelijke campagne  die zich specifiek richt op omstanders van  het  kind.  Omstanders kunnen bij vermoedens van kindermishandeling iets doen,  juist  als men twijfelt.  Voor meer informatie kijk op www.watkanikdoen.nl .



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.