Bijgewerkt: 2 maart 2024

Buurtbemiddeling werkt voor u

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
04-01-2011

Buurtbemiddeling heeft ook dit jaar weer meer dan 100 meldingen van, of voor bewoners binnengekregen betreffende een vorm van overlast met de buren. Buren met wie ze om de tafel willen zitten om naar oplossingen te zoeken. Oplossingen die men gezamenlijk bespreekt en acceptabel vindt. Met ondersteuning van bemiddelaars die op neutrale en onafhankelijke wijze alle betrokkenen bijstaan om dit doel te bereiken.

Volgens de laatste cijfers heeft dit in de gezamenlijke regio Amstelveen en Uithoorn geleidt tot een oplossingspercentage van 68%.  Dit betekent dat in meer dan twee derde van de gevallen een oplossing wordt gevonden!

In de gemeenten Amstelveen en Uithoorn zijn 30 bewoners die zich belangeloos inzetten als buurtbemiddelaar. Zij ondersteunen medebewoners bij een veelheid aan klachten. Van geluidsoverlast tot onduidelijkheid over parkeerplekken, van rommel in de gang tot overhangende boomtakken en andere zaken die tot irritaties of ruzies kunnen leiden.

Wilt u weten hoe u nu verder moet in een situatie met uw buren, dan kunt u altijd contact opnemen met buurtbemiddeling voor advies of melding. Dit is kosteloos en uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld. U kunt bij ons onze informatiefolder opvragen of op papier tips en adviezen ontvangen om een burengesprek aan te gaan. Tevens kunnen we u doorverwijzen naar een andere instantie als dit nodig mocht blijken.

Want  ook in 2011 blijft buurtbemiddeling zich voor alle bewoners inzetten. Buurtbemiddeling is bereikbaar via telefoonnummer 023-569 8883 of via mail: buurtbemiddeling@meerwaarde.nl . Op de website van MeerWaarde kunt u onze informatiepagina oproepen waar zich ook een digitaal meldformulier bevindt.

Ons postadres is: Buurtbemiddeling MeerWaarde, afd. Amstelveen en Uithoorn, postbus 429, 2130 AK  Hoofddorp.

Ook uw buurtregisseur, uw woningbouwvereniging of de gemeente kan u meer informatie over buurtbemiddeling geven. Namens de bemiddelaars en coördinator wenst buurtbemiddeling alle inwoners van Amstelveen en Uithoorn een gezond en plezierig nieuw jaar toe.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.