Bijgewerkt: 27 november 2021

Burgemeester trapt Nationale Voorleesdagen 2011 af

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelland Bibliotheken
10-01-2011

Van woensdag 19 januari tot en met zaterdag 29 januari 2011 vinden De Nationale Voorleesdagen 2011 plaats, met als landelijke aftrap Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 19 januari. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen en is ook dé gelegenheid om te ontdekken dat de bibliotheek ouders van jonge kinderen veel te bieden heeft.

Pagetti Amstelveen
(Foto Pagetti - 2011)

De flyer van Pagetti Jeugdtheater: 'Iet Fiet waait weg'


Amstelland Bibliotheken laat zoals ieder jaar de Voorleesdagen niet ongemerkt voorbijgaan. Tijdens deze periode kunt u uw kleuter of peuter (tot 6 jaar) zonder de vijf euro inschrijfkosten aanmelden als lid van de bibliotheek en een gratis bibliotheekpas in ontvangst nemen bij alle vestigingen van Amstelland bibliotheken. Daarnaast organiseert de bibliotheken diverse activiteiten.

Zo trapt in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein burgemeester Jan van Zanen op woensdag 19 januari de Voorleesdagen af tijdens het jaarlijkse Voorleesontbijt. In totaal zullen er meer dan 300 kinderen van verschillende basisscholen uit  Amstelveen ontvangen worden in deze periode. Speciaal voor de Voorleesdagen zal er tijdens de gratis reguliere voorleesmiddagen op woensdag 19 en 26 januari voorgelezen worden uit twee prentenboeken uit de prentenboeken top tien. Na afloop is er een klein presentje voor de aanwezige kinderen.

Op zaterdag 22 januari verzorgt Janus van het Pagetti Jeugdtheater de voorstelling ‘Iet Fiet waait weg’ naar het Prentenboek van het Jaar 2011 ‘Fiet wil rennen’ in De Mikado Aalsmeer. Een week later op zaterdag 29 januari is deze voorstelling in bibliotheek Uithoorn te zien. Geschikt voor kinderen van 2-6 jaar.

De prijs is zes euro. Pashouders betalen vijf euro en in de voorverkoop gaat van deze prijzen nog eens een euro af. Voor meer informatie en reserveren van kaartjes kijkt u op www.amstelland-bibliotheken.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS