Bijgewerkt: 2 maart 2024

Burgemeester Bas Eenhoorn ontving jubilerende echtparen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb
14-12-2017

In verband met hun 60 jarig huwelijksjubileum kwamen de families Hekstra en Hendriks op woensdagochtend 13 december 2017 bij burgemeester Bas Eenhoorn op bezoek. De burgemeester trakteerde beide families op koffie met gebak en zo werd er een gezellige sfeer gecreëerd door de zeer geïnteresseerde burgemeester. Bas Eenhoorn wilde van de bejaarde echtparen praktisch van alles weten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De heer G. J. M. Hendriks en zijn echtgenote in gesprek met burgemeester Eenhoorn. In de periode 1963-1975 was de heer Hendriks secretaris van het oudercomité van de St. Michaelschool in Buitenveldert en van 1964 tot 1990 lid van de ledenraad van woningbouwvereniging 'Het Oosten' en van de technische commissie. Van 1987 tot 1992 was de heer Hendriks actief bij 'De Goede Herder Kerk' in Buitenveldert en sinds 1990 bij de Titus Brandsma Kerk in Amstelveen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De heer Romke Hekstra oud-raadslid van GroenLinks-Amstelveen met zijn echtgenote aan tafel. Hij was vroeger lid van de PPR, de De Politieke Partij Radikalen. De PPR speelde een bescheiden rol in de Nederlandse politieke geschiedenis en ontstond in 1968 door een kleine afsplitsing van de Katholieke Volkspartij (KVP). De partij is als politieke partij in 1991 verdwenen en opgegaan in GroenLinks


Een huwelijksjubileum is de verjaardag van de huwelijksdag. Traditionele benoemingen bestaan voor specifieke jaren zoals bijvoorbeeld het 50 jaar huwelijk, dat een 'gouden huwelijksjubileum' of gewoon een 'gouden verjaardag' wordt genoemd. In het geval van het 60 jarig huwelijksjubileum is dit diamant en vaak wordt dan dit rijm opgezegd:

‘Vandaag zijn jullie het diamanten paar,

Stonden 60 jaar lang voor een ieder klaar.

Bedankt voor de mooie jaren,

Jullie zijn 1 uit de 1000 paren.

Nu is er voor jullie een feest,

En zullen weten, dat we zijn geweest.

Fijn, dat we jullie hebben mogen ontmoeten,

Proost op jullie gezondheid en de groeten.’

Maar dat zei de burgemeester niet, want hij zat gewoon gezellig te keuvelen met de dames en heren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.