Bijgewerkt: 26 september 2022

Buitenbad Poel's Up in Amstelveen is geopend

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb
13-05-2017

Op zaterdagmiddag 13 mei 2017 openden Melissa en Rob de Ruyter, de uitbaters van stadsstrand Poel's Up aan de Noordoever van de veenplas de Poel in Amstelveen, voor de genodigden het drijvende bad. Vele bekenden mochten de officiële opening meemaken en op wonderbaarlijke wijze stopte ook de gietregen en kwam het zonnetje tevoorschijn, dat de opening toch vrolijker maakte. Matthijs den Hollander trad op als gastheer en heette iedereen welkom. De uitbaters vertelden aan Matthijs nog dat er vroeger een echt zwembad aan de Poel was, toen de Poel nog schoon werd bevonden. Veel oudere Amstelveners zullen zich het Poelbad nog wel herinneren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Melissa en Rob de Ruyter, de uitbaters van stadsstrand Poel's Up poseren voordat de openingsceremonie is verricht, na een drukke periode van het opstarten van hun drijvende bad


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

In de tent wachten al de gasten tot de openingsceremonie begint


Vervolgens stelde Matthijs wat vragen aan wethouder Maaike Veeningen, die de weergoden verzoekende, in een mouwloos jurkje kwam aanlopen. Het hielp wel want zij was nog niet binnen, of de regen gaf er de brui aan en maakte plaats voor de zon, zodat het ineens heerlijk zonnig en warm werd. Aan wethouder Peter Bot vroeg Matthijs, waarom het een drijvend zwembad was en niet gewoon zwemmen in het water van de Poel. Dat is namelijk wat iedereen ook zo vreemd vond toen men sprak over een Poelzwembad in een bak. Een pijnlijke vraag zei Peter, maar het water van de Poel is niet schoon genoeg om te zwemmen, er zit veel blauwalg in. Dat komt omdat de veenbodem te veel zuren afgeeft en men probeert nu wel om met luchtbellen de zuurgraad te veranderen, zodat de alg onvoldoende voedsel kan opnemen, maar vooralsnog is dit dus een gegeven. Ondertussen kwamen over de Poel tientallen mensen op supborden, suppend naar het terras en overhandigden aan Melissa en Rob de Poel’s up vlag. Toen werden er drie vlaggen gehesen door zowel de wethouders, als Rob en tijdens het proosten met een glas champagne was de opening een feit. Een kleine groep kinderen sprong in het heerlijk verwarmde water en zwom meteen baantjes en speelde met een luchtbed en luchtballen. Het was nog lang gezellig in het water en aan de bar!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Veel mensen op sups komen de vlag van de onderneming naar de eigenaar brengen


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Presentator Matthijs den Hollander interviewt Maaike Veeningen (D66) wethouder Economische Zaken en Peter Bot (BBA) wethouder Sport


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De jonge zwemmers plonsen eindelijk in het verwarmde waterbad en zwemmen heerlijk rond


Voor het publiek gaat het Poelbad op zondag 14 mei 2017 Poel’s up open en dan kan iedereen gebruik maken van dit drijvende bad in de Poel met terras en overdekte bar. Naast het zwembad en de horecavoorziening, biedt Poel’s Up sportieve activiteiten aan zoals suppen en bootcamps. Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom op deze nieuwe recreatieplek aan de noordelijke Poeloever. Adres: Poel’s up Laan Nieuwe Amstel 1B. Telefoon: 020-3090344 info@poelsup.nl Open: maandag-vrijdag 11 -22 uur (vakanties vanaf 10 uur); zaterdag -zondag 10 -22 uur. De openingstijden zijn weersafhankelijk. Toegang zwembad: € 5.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.