Bijgewerkt: 19 mei 2024

Brief van KLM over COVID-19

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
15-12-2020

Alle klanten van KLM kregen deze brief van Pieter Elbers CEO van KLM op 15 december 2020 in hun mailbox:

'COVID-19 heeft onze wereld – uw wereld en die van KLM - ingrijpend veranderd. Als zeer gewaardeerde klant van KLM heeft u het afgelopen jaar niet de reizen kunnen maken waar u zo naar uitzag. Zakenreizen, vakanties, een weerzien met familie en vrienden in het buitenland: reizen die we als vanzelfsprekend hebben ervaren, zijn tot op de dag van vandaag maar beperkt mogelijk. Hierdoor hebben wij u niet of minder aan boord mogen verwelkomen. Als u wel met KLM heeft gevlogen, dan hebben wij u door de COVID-19 maatregelen niet altijd de service kunnen bieden die u van ons gewend bent. Dat spijt ons oprecht.

Foto Amstelveen
(Foto Ben Kortman/KLM - 2018)

Pieter Elbers CEO (Chief Executive Officer) algemeen directeur van KLM


Samen op weg naar een veilige toekomst. Toen de omvang en de impact van de pandemie duidelijk werden, hebben we onder de noemer ‘Vertrouwd op reis’ alles in het werk gesteld om u te informeren, de veiligheid te garanderen en maximale flexibiliteit te bieden. Wij hebben tevens repatriëringsvluchten uitgevoerd om gestrande reizigers, zelfs uit Australië, met hun familie te herenigen. Op deze manier hebben we een kwart miljoen Nederlanders en Europeanen thuisgebracht.

Dankzij ons wereldwijde netwerk vervoeren wij medicijnen, mondmaskers en medische apparatuur naar plaatsen waar die materialen hard nodig zijn – natuurlijk ook naar Nederland. Binnenkort gaat KLM Cargo, een van ’s werelds grootste vervoerders van farmaceutische producten, een belangrijke rol spelen bij de distributie van de coronavaccins. Hiernaast zijn KLM-collega’s die nu minder werk hebben, gaan helpen in de zorg. Al deze initiatieven laten zien dat KLM met toewijding haar steentje bijdraagt. Wij vinden het belangrijk om samen op te trekken en zijn u zeer dankbaar voor uw vertrouwen.

Dank voor uw vertrouwen. Dit vertrouwen blijkt ook uit de financiële steun in de vorm van een lening van de Nederlandse overheid die KLM in het afgelopen jaar heeft mogen ontvangen. We realiseren ons dat dit geen vanzelfsprekendheid is en nemen de verantwoordelijkheid voor de invulling van de voorwaarden die hieraan zijn verbonden. Duizenden KLM’ers zetten alles op alles om Nederland te laten zien dat wij uw steun waard zijn. Door de leningen terug te betalen en de rente te voldoen, maar vooral door Nederland en u als klant ook in de toekomst te verbinden met de rest van de wereld.

Een positieve kijk op 2021. Kijken we vooruit naar 2021, dan verwacht ik dat COVID-19 de wereld nog wel even in zijn greep zal houden. Toch zijn wij optimistisch; de berichten over werkzame vaccins zijn hoopgevend en vlucht voor vlucht breiden wij ons netwerk uit. Inmiddels vliegen wij weer naar 160 bestemmingen, ongeveer 80% van ons netwerk. Tegelijkertijd bouwen wij achter de schermen aan een KLM dat duurzamer, efficiënter en innovatiever opereert met nog meer aandacht voor haar klanten. Zodat u ook in 2021 veilig en vertrouwd met ons op reis kunt.

Foto Amstelveen
Ik kijk met vertrouwen uit naar de toekomst. Wij zijn er klaar voor en we hopen u snel weer aan boord te mogen verwelkomen. Maar eerst wens ik u prettige feestdagen en een gelukkig en bovenal gezond 2021. Het afgelopen jaar heeft ons laten zien hoe ongelooflijk belangrijk dat is. Met vriendelijke groet, Pieter Elbers President-directeur KLM'

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.