Bijgewerkt: 23 juli 2024

Breuk bestuur lokale RTV en directeur

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
06-06-2008

Het bestuur van RTV Amstelveen heeft gebroken met de directeur van het lokale radio en televisiestation, de heer Fred Foeken. Eerder was al de samenwerking met Global Start ge­staakt, dat 'hofleverancier' was van RTV Amstelveen medewerkers en waar Foeken adjunct directeur is.

RTV  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Toen nog alles koek en ei was. Algemeen manager RTV Amstelveen Fred Foeken (l) op 22 maart 2007 met Eric Schoop (r) directeur van Global Start tijdens het Open Huis van de nieuwe omroep. In het midden staat Gerard Lohuis directeur van P60 en helemaal rechts staat wethouder cultuur, Frans Hellendall


Global Start is een ideële stichting die jongeren en ouderen tracht te herplaatsen op de arbeidsmarkt. Ingewijden verbaasden zich over de twee petten die Foeken droeg. Terwijl zijn functie bij RTV Amstelveen een tijdelijke zou zijn, had hij er als Global Start-adjunct alle belang de tijdelijkheid van de functie als RTV-directeur zo lang mogelijk te rekken.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt desgevraagd de breuk, maar verwijst voor meer informatie naar de voorzitter van het bestuur, de heer Wim Jansen. Deze was gisterenmiddag voor commentaar niet bereikbaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.