Bijgewerkt: 27 september 2022

Bouw in Beeldprijs 2010

Nieuws -> Informatief

Bron: Cobra Museum
07-06-2010

Bekendmaking winnaar Bouw in Beeldprijs 2010: Back Home nadert

Op maandag 21 juni 2010 wordt de winnaar van de jaarlijkse Bouw in Beeldprijs voor fotografie bekendgemaakt. De bekendmaking van deze winnaar en de opening van de tentoonstelling met de werken van alle tien fotografen vinden plaats om 17.00 uur in het Cobra Museum voor Moderne Kunst te Amstelveen.

De selectiecommissie van de Bouw in Beeldprijs nomineerde begin dit jaar uit ruim 130 aanmeldingen tien fotografen, die voor hun gevoel het best hun visie op het thema Back Home hadden omschreven. Deze tien fotografen zijn vanaf februari bezig ieder nieuw werk te ontwikkelen binnen dit thema.

Beeldprijs Amstelveen
(Bron Cobra Museum - 2010)

Genomineerde foto's


De jury kiest de uiteindelijke winnaar, hij of zij wint een geldbedrag van 10.000 euro. De jury, die de winnaar gaat bepalen, wordt voorgezeten door architect Mels Crouwel, en bestaat verder uit Ludger Derenthal, directeur Museum für Fotografie te Berlijn, Viviane Sassen, fotograaf en Francis Hodgson, recensent Financial Times en oud-Hoofd Fotografie Sotheby's Londen. Fotograaf Anton Corbijn heeft helaas zijn plek in de jury op moeten geven vanwege opnames van zijn nieuwste film. Op dit moment wordt nog gezocht naar een vervanger.

De tentoonstelling Bouw in Beeldprijs 2010: Back Home, is te zien in het Cobra Museum voor Moderne Kunst van 22 juni tot en met 1 augustus 2010 tijdens reguliere openingstijden van het museum (di t/m zo van 11 – 17 uur).

Voor meer informatie kunt u kijken op www.bouwinbeeldprijs.nl  

De Bouw in Beeld Prijs is een initiatief van bouwbedrijf Ballast Nedam. Onderdak, beschutting en bescherming zijn primaire levensbehoeften. Als een van de grootste bouwconcerns van Nederland vindt Ballast Nedam het belangrijk om dat op een indringende, inspirerende en vooral creatieve manier binnen de maatschappij in herinnering te houden.

In 2007 besloot Ballast Nedam daartoe een fotografieprijs in het leven te roepen.  De prijs, die dit jaar voor de vierde keer wordt uitgereikt, bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro. De prijs gaat elk jaar naar een fotograaf die in de ogen van de jury het thema voor dat jaar het beste heeft vertaald. Inmiddels behoort de Bouw in Beeld Prijs tot één van de meest betekenisvolle fotografieprijzen in Nederland.

Genomineerden:

Mieke Woestenburg, Ilse Leenders, Daan Paans, Paul D. Scott, Henk Wildschut, Frank Penders, Elian Somers, Stephan Keppel, Diana Scherer, Erik Klein Wolterink.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.