Bijgewerkt: 23 juli 2024

Boris Dittrich spreekt bij de Amstelveense vrijmetselaarsloge Eendracht

Nieuws ->

Bron: Vrijmetselaarsloge Eendracht
16-09-2021

Op uitnodiging van de Amstelveense vrijmetselaarsloge Eendracht spreekt Boris Dittrich op woensdag 29 september 2021 over identiteit en identiteitspolitiek. Kom langs en ga in gesprek met Boris en vrijmetselaars over actuele thema's als uitsluiting, discriminatie en maatschappelijk onrecht naar bepaalde groepen in onze samenleving. Vrijmetselaars proberen bij te dragen aan de samenleving door mensen met elkaar te verbinden, mensen niet uit te sluiten maar juist weg te nemen wat mensen verdeelt. Zij beginnen bij zichzelf door in broederschap en in vrijheid naar zelfkennis te zoeken en dogma's te weren.

Dittrich: 'We moeten continu alert zijn en ons tegen iedere vorm van uitsluiting en discriminatie uitspreken. Handicap en seksuele gerichtheid zijn bijvoorbeeld heel erg persoonsgeboden. Je kunt er geen afstand van doen zonder je eigen identiteit te verloochenen.' In zijn lezing zal Dittrich verder ingaan op identiteitspolitiek, het bedrijven van politiek vanuit de sociale identiteit van een bepaalde groep en de door deze groep gedeelde ervaring van maatschappelijk onrecht.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Boris Dittrich (1955) mensenrechtenactivist, schrijver en politicus in maart 2019 in het Cobra Museum in Amstelveen


Over Boris Dittrich (1955): mensenrechtenactivist, schrijver en politicus. Vanaf juni 2019 is hij lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal voor Democraten 66 (D66). Van 1 mei 2007 tot 1 oktober 2018 werkte hij als Directeur pleitbezorging (Advocacy Director) Seksuele Minderheden voor de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. Hij was lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor D66 van 1994 tot 2006, waar hij in de periode 2003-2006 ook fractievoorzitter en partijleider was. Dittrich is bekend als een politicus die openlijk voor zijn homoseksualiteit uitkwam en zich inzette voor de rechten van lhbt'ers (lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders).

Over de vrijmetselarij: De vrijmetselarij gaat uit van ieders recht om zelfstandig te zoeken naar waarheid, streeft naar de algemene broederschap der mensen, kweekt verdraagzaamheid, zoekt op wat mensen en volken vereent en tracht verdeeldheid weg te nemen, (bron: www.eendracht.org) Tijdens de lezing kunt u ook meer te weten komen over de vrijmetselarij in het algemeen en over Loge Eendracht in het bijzonder.

Tijdens de lezing kunt u ook meer te weten komen over de vrijmetselarij in het algemeen en over Loge Eendracht in het bijzonder. Datum/tijd: woensdag 29 september 2021 zaal open: 19:30 uur start lezing: 20:00 uur. Locatie: Amstelveens Poppentheater, Wolfert van Borsselenweg 85a, 1181 PH Amstelveen. Opgeven/meer informatie: secretaris.logel07@vrijmetselarij.nl  www.eendracht.org. Coronamaatregelen: Loge Eendracht volgt de adviezen van de Rijksoverheid, waaronder 1,5 meter afstand houden, handen wassen, geen handen geven. Toegang wordt verleend op vertoon van een coronatoegangsbewijs of een negatieve coronatest (niet ouder dan 48 uur).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.