Bijgewerkt: 20 juli 2024

Bordspel helpt bij certificering

Nieuws -> Informatief

Bron: Spel-Maker
02-11-2007

Kwaliteitsspel helpt managers kwaliteit bespreekbaar te maken

Utrecht, 1 november – 2007

De kasten blijken vol te staan met protocollen en richtlijnen. Onduidelijk is of deze nog gebruikt worden en leiden tot het gewenste resultaat. Om onnodige bureaucratie te voorkomen besluit u orde op zaken te stellen.” Dit voorbeeld is slechts één van de uitdagingen uit het “HKZ Kwaliteitsspel”.

Spel maker Amstelveen
(Spel Maker - 2007)

Foto van het KHZ spel


Stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector en de HKZ-partners begeleiden zorginstellingen bij het halen van het kwaliteitskeurmerk. Het HKZ Kwaliteitsspel is een groepsspel dat zal worden ingezet tijdens de kwaliteitsdagen van HKZ. Het spel is samen met de Amstelveense spelmaker Bas Kesting ontwikkeld en maakt op een creatieve manier kwaliteitszorg bespreekbaar binnen een organisatie.

Werken aan kwaliteit is een dagelijkse activiteit voor medewerkers in elke organisatie. Het HKZ Kwaliteitsspel laat de spelers zien dat het werken aan kwaliteit leuk en nuttig is. Aan de hand van herkenbare kwaliteitskwesties raken medewerkers met elkaar in gesprek over kwaliteit en kwaliteitsverbetering. Het spel wordt gespeeld in groepen vanaf 4 personen. Kijk op HKZ voor meer informatie.

Website: Spel-MakerAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.