Bijgewerkt: 5 oktober 2022

Bootdienst tussen Amsterdam Hermitage en Ouder-Amstel haven

Nieuws -> Informatief

Bron: Beschermers Amstelland
04-07-2016

Op initiatief van de Stichting Beschermers Amstelland vaart deze zomer twee weekenden op proef een bootdienst tussen Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel. Vanuit het centrum van Amsterdam vaart de boot met drie tussenstops bij bijzondere buitenplaatsen en gebouwen naar de haven van Ouderkerk aan de Amstel en weer terug. Ondertussen vertelt een gids over alle bezienswaardigheden onderweg.

Foto Amstelveen
(Bron Beschermers Amstelland - 2016)

Een enkele reis Amsterdam Hermitage - Ouderkerk of Ouderkerk - Amsterdam Hermitage kost 8 euro


Het keerpunt is Ouderkerk aan de Amstel, met haar eeuwenoude kerken en wereldberoemde Joodse begraafplaats; een goed startpunt voor een wandel- fiets-, of skatetocht door Amstelland. Er is een speciale kunstroute langs de Amstel uitgezet die tot eind augustus 2016 te volgen is: Verbeelding aan de Amstel. Voor meer informatie www.beschermersamstelland.nl . Bij de tussenstop Buitenplaats Wester-Amstel worden rondleidingen door het park en de tuinen verzorgd om 11.00 uur en 12.45 uur. De bootdienst is een proef om te zien of vanaf 2017 een vaste bootverbinding over de Amstel mogelijk is en vaart deze zomer uitsluitend op de aangegeven dagen. De bootdienst wordt uitgevoerd door Rederij Aemstelland. De boten zijn voorzien van toiletten en er is catering aan boord. Reserveren is helaas niet mogelijk, en vol is vol. Fietsen kunnen niet mee op de boot, maar in Ouderkerk zijn wel fietsen te huur. Bel van te voren 020-4964080 of e-mail naar info@boerderijpolderzicht.nl  (borg € 50,00, pinnen niet mogelijk).

TARIEVEN. Een enkele reis Amsterdam Hermitage - Ouderkerk of Ouderkerk - Amsterdam Hermitage kost 8 euro. Er zijn vier etappes van begin tot eindpunt, tarief  2,00 per etappe. Kinderen tot drie jaar mogen gratis mee, kinderen van 3-12 jaar en 65 plussers krijgen 50 % korting.  Pinnen is mogelijk. Klik hier  (pdf 2 pagina’s ook in het Engels) voor het vaarschema, op- en afstapplaatsen en tarieven. Algemene informatie: www.beschermersamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.