Bijgewerkt: 28 maart 2024

Boodschappen doen met de Plusbus

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
03-11-2010

Maandag 1 november 2010 reed wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie) op verzoek van Stichting Brentano Amstelveen mee met een van hun twee BoodschappenPlusBussen.

Dankzij deze bussen kunnen Amstelveense ouderen met begeleiding hun boodschappen doen. De ouderen worden van hun huisadres opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. In de bus is plaats voor rollators en een opklapbare rolstoel. Wethouder Koops: “De bussen worden gesubsidieerd door de gemeente. Het is belangrijk dat ouderen lang zelfstandig kunnen wonen en functioneren.

Plusbus Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2010)

Wethouder Jacqueline Koops (CU) (2de van links) tussen de ouderen


Dat willen ze zelf ook heel graag. Daarnaast bevordert het gezamenlijk boodschappen doen en het aansluitend koffiedrinken de sociale contacten. Ik vond het erg leuk om kennis te maken met ouderen die gebruik maken van de bus. Deze keer waren het vooral alleenstaande oudere dames, sommigen al in hun negentiger jaren, die graag met mij op de foto wilden”.

De BoodschappenPlusBus is een landelijk initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. In Amstelveen wordt de dienst uitgevoerd door Stichting Brentano Amstelveen, die daarvoor een groot aantal vrijwilligers inzet. De Boodschappendienst kost € 3,00 (met een Amstelveenpas € 1,50).

Voor de activiteiten en dagtochten die de BoodschappenPlusBus ook organiseert, wordt de kostprijs berekend. Voor meer  informatie bel naar 345 02 95 of kijk op www.boodschappenplusbusamstelveen.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.