Bijgewerkt: 23 mei 2024

Boekhandel Venstra is de Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2017-2018

Nieuws -> Informatief

Bron: Ondernemersvereniging Amstelveen
15-11-2017

In de bomvolle en feestelijk aangeklede PR-zaal van het hoofdkantoor van KPMG vond op 14 november 2017 de Grande Finale van de eerste Amstelveense Ondernemer van het Jaar verkiezing plaats. Het werd een geweldige slotavond van een maandenlange race naar deze felbegeerde titel. Uit de ruim 100 inzendingen zijn eind september 10 genomineerden geselecteerd die in drie categorieën kans maakten om ‘Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2017-2018’ te worden. Maar natuurlijk kan er maar één ondernemer als winnaar uit de bus komen. Maaike Veeningen (D66) wethouder Economische Zaken maakte als juryvoorzitter bekend, dat de jury unaniem heeft gekozen voor Boekhandel Venstra; een bedrijf, dat ‘oer’ Amstelveens is, een persoonlijke aanpak combineert met een duidelijke visie voor de toekomst en dat anders kijkt naar haar eigen branche.

Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2017)

Boekhandel Venstra


Categoriewinnaars. Boekhandel Venstra werd niet alleen ‘overall’ winnaar van de Amstelveense Ondernemer van het Jaar verkiezing, ook in de categorie MKB onder de 50 werknemers steeg zij boven haar concurrenten uit. In de categorie MKB vanaf 50 werknemers ging Centralpoint.nl er met de winst vandoor. Volgens de jury onderscheidt dit bedrijf zich ten opzichte van de andere genomineerden in een unieke communicatie naar klanten, haar bewuste keuze om ondanks haar omvang Amstelveens te blijven en haar succesvolle groei in de afgelopen jaren in een branche, waar de concurrentie groot is en eigenheid een steeds belangrijker onderdeel zal worden.

Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2017)

Centralpoint


Startups. De winst in de categorie Startups ging naar Sparkholder. Volgens de jury een onderneming die het aandurft om haar eigen branche te ontregelen en door strategische samenwerking haar doel bereikt. Met een serieuze en gedreven instelling biedt Sparkholder een uniek concept binnen het MKB.

Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2017)

Sparkholder


De Publieksprijs. Behalve op prijzen van de jury, kwamen alle genomineerden in aanmerking voor het winnen van de Publieksprijs. In totaal hebben ruim 4600 mensen via de website www.ovhj-amstelveen.nl hun stem uitgebracht op hun favoriete Amstelveense ondernemer. De zeer overtuigende winst ging naar het team van KOK Advies. Zij kregen aan het eind van de avond een prachtige prijs uit handen van juryvoorzitter en wethouder Maaike Veeningen.

Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2017)

KOK Advies


Over de verkiezing. Met de ‘Ondernemer van het Jaar’ verkiezing wil de gemeente Amstelveen bijdragen aan een ondernemend en vernieuwend ondernemersklimaat. Samen met mede-initiatiefnemer de Ondernemersvereniging Amstelveen is deze tweejaarlijkse verkiezing in 2017 in Amstelveen geïntroduceerd. Het doel is om ondernemingen in Amstelveen te stimuleren zich te presenteren en aan te zetten tot een duurzame, innovatieve en creatieve invulling van het ondernemerschap. De focus ligt daarbij op de MKB-ondernemers. De winnaar wordt afgevaardigd naar de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar van Noord-Holland 2018. Meer informatie op www.ovhj-amstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.