Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Bizzkidz van het jaar 2007

Nieuws -> Informatief

Bron: KKC Matty de Wit
25-04-2007

Leerlingen uit 4 vwo van het keizer Karel college in strijd om titel 'managers van het jaar'

‘Nieuwe Leren’ deugt niet, kopten de landelijke dagbladen. Docenten en leerlingen die meedoen aan de Bizzkidz Management Competitie 2007 denken daar heel anders over. Zij vinden deze educatieve competitie een goed voorbeeld van het ‘Nieuwe leren’.

Op zaterdag 21 april 2007 streden leerlingen van het Keizer Karel College tijdens de finaledag van de Bizzkidz Management Competitie om de titel ‘managers van het jaar 2007’. Aan de Bizzkidz Management Competitie doen ruim 5.500 leerlingen van 250 scholen en instellingen in Nederland en België mee. Deze educatieve competitie wordt via internet gespeeld.

De leerlingen vormen een managementteam van een fictieve onderneming en nemen beslissingen over marketing, logistiek, personeel en financiën. In het leren ‘managen’ van het bedrijf worden de leerlingen niet alleen geconfronteerd met allerlei onverwachte gebeurtenissen in de markt, maar ook met de gevolgen van elkaars beslissingen.

Op 21 april 2007 vond bij Hogeschool INHOLLAND in Amsterdam/Diemen de finale plaats van de landelijke Bizzkidz Management Competitie 2007. De beste teams uit het voorgezet onderwijs en middelbare beroepsonderwijs streden om de titel ‘manager van het jaar 2007’.

De winnende teams ontvingen uit handen van Radio538 directeur Jan-Willem Brüggenwirth en DJ Barry Paf na afloop van de finale een mooie prijs. De leerlingen van het KKC hebben op de finaledag een verdienstelijke zevende plaats bereikt.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.