Bijgewerkt: 2 december 2023

Biënnale van de Nederlandse Kring van Tekenaars 2016

Nieuws -> Informatief

Bron: Ingeborg Oderwald
21-08-2016

De Nederlandse Kring van Tekenaars heeft besloten om met ingang van 2016 één keer per twee jaar een Biënnale te organiseren in de Pulchri Studio. Het ritme van een twee jaarlijkse herhaling spreekt de vereniging aan. Het biedt de mogelijkheid voor de bezoekers om te kijken naar de stand van zaken bij de Kring en te focussen op tekenaars die hen eerder zijn opgevallen, ook om vaker te kijken, te zien, te volgen of misschien te kopen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Beeldend kunstenaar Ingeborg Oderwald (1932) in haar atelier in Amstelveen tijdens de jaarlijkse Atelierroute in oktober 2015


Deelnemende kunstenaars, allen lid van de Nederlandse Kring van Tekenaars: Enric Adsera Riba, Ina Brekelmans, Johan Breuker, Hanneke Franken, Jan de Hamer, Hans Giesen, Annemieke Harkema, Laurens Heidendael, Jos Klaver, Wilma Laarakker, Hans Landsaat, Ingeborg Oderwald, Ank Overweel, Jaap Ploos van Amstel, Godelieve Smulders, Edith Sont, Jan van Spronsen, Janneke Tangelder, Francisca Tollenaar, Willem Vaarzon Morel, Stefan Venbroek, Danielle Vidal, Jan Vosman, Fred van der Wal, Mia Westerhof, Wim Worm en Henk Zomer (postuum).

De opening zal op zaterdag 27 augustus 2016 om 17.00 uur worden verricht door Rainer Bullhorst, architect en Pulchri-lid. Op zondag 11 september 2016 om 15.00 uur vindt een 'Een in gesprek met .....' plaats, met Rainer Bullhorst als gespreksleider. Mesdagzaal, 27 augustus t/m 25 september 2016 NB: Gesloten op donderdag 1 september en dinsdag 20 september (Prinsjesdag).

Pulchri Studio?

Het schilderkunstig genootschap Pulchri Studio (Latijn: 'Uit liefde/ijver voor het schone') werd in 1847 ten huize van schilder Lambertus Hardenberg in Den Haag opgericht. In het begin van de 19de eeuw vestigden zich steeds meer kunstenaars in het landelijke Den Haag. Men poogde een vereniging van kunstenaars op te richten, zoals het Teekencollegie Aan Kunst en Vriendschap gewijd in 1845.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.