Bijgewerkt: 1 maart 2024

Bevrijdingsvuur en bevrijdingsontbijt van AV Startbaan!

Nieuws -> Informatief

Bron: AV Startbaan / VNF Amstelveen
25-04-2010

Een groep van twaalf lopers en loopsters van de atletiekvereniging Startbaan gaat in de nacht van 4 op 5 mei 2010 het bevrijdingsvuur overbrengen van Wageningen naar Amstelveen. De bevrijdingsvuur estafette is inmiddels een goeie traditie en een mooi onderdeel geworden van de viering van de nationale feestdagen in Amstelveen.

De estafettelopers zullen op 4 mei middernacht het bevrijdingsvuur in handen krijgen van de Wageningse burgemeester en komen na een lange nachtelijke tocht met de fakkel aan bij het atletiekcentrum Startbaan. De lopersgroep zal op de avond van 4 mei overigens eerst deelnemen aan de herdenking van de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog.

Bevrijding  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Oorlogsveteraan Jos Keune krijgt de brandende fakkel van atleet Cor Verlaan overhandigd in het Stadshart op 5 mei 2009


De groep zal op 5 mei 2010 tegen 9 uur ’s morgens bij Startbaan aankomen(finishen). De atletiekvereniging hoopt dat zij door vele belangstellenden worden ingehaald.  Kort daarna zullen alle aanwezigen uitgenodigd worden voor een gezellig bevrijdings ontbijt in het clubgebouw.

‘s Middags wordt het vuur met behulp van een legerjeep van het atletiekcentrum naar het Stadshart overgebracht, waar burgemeester Jan van Zanen het in ontvangst zal nemen. Iedereen is van harte welkom om mee te ontbijten Men kan  zich via www.av-startbaan.nl  opgeven.

Geef alsjeblieft uw naam op en met hoeveel personen u komt. Er wordt een bedragje van 3 euro (per persoon) gevraagd ter bestrijding van de onkosten.


Bevrijdingsdagprogramma 2010 Amstelveen

Vanaf 13.30 uur  Op woensdag 5 mei 2010 Het Amsterdams Dansorkest speelt op het Stadsplein.

Ongeveer 13.45 uur Intocht van legervoertuigen van Keep Them Rolling in Amstelveen op de Rembrandtweg / Stadsplein. Welkomstwoord van de voorzitter van de VNF en de burgemeester.

Overhandiging van de bevrijdingsvlam - die door 12 lopers van de Atletiekvereniging Startbaan in Wageningen is opgehaald - aan burgemeester Jan van Zanen, die het grote Amstelveense bevrijdingsvuur met de bevrijdingsvlam zal aansteken. Onder het zingen van het Wilhelmus worden door de scouts de vlaggen gehesen.

14.00 uur - 17.30 uur Het Amsterdams Dansorkest zal muziek uit de 2e Wereldoorlog ten gehore brengen op een overdekt podium. Keep Them Rolling zal op het Stadsplein verschillende demonstraties geven.

Vanaf 18.30 uur: Muziek van de populaire band Jamento.

21.30 uur Keep Them Rolling zal een demonstratie geven met een enorm zoeklicht.

22.00 uur - 22.15 uur Lasershow!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.