Bijgewerkt: 2 oktober 2022

Bevrijdingsdag 2014 in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Amstelveen Oranje
03-05-2014

Op maandag 5 mei 2014 viert Amstelveen de Bevrijdingsdag voor de 69ste keer. Na de kranslegging op zondag 4 mei 2014 bij het Oorlogsmonument in het Broersepark, de dag van de Nationale Dodenherdenking, halen de atleten van de Atletiek Vereniging Startbaan de fakkel met het Bevrijdingsvuur uit Wageningen op. Wageningen de plaats, waar de capitulatie van nazi Duitsland 69 jaar geleden werd ondertekend. Dit jaar wordt het de 8ste keer, dat het bevrijdingsvuur in estafettevorm vanuit Wageningen naar Amstelveen word gehaald door deze atleten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De oude legervoertuigen van de leden van de vereniging Keep Them Rolling op het Stadsplein in Amstelveen. Het doel van de vereniging is het in stand houden van een 'rijdend museum' van militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog


Programma maandag 5 mei 2014

13.00 uur Optreden partyband Jamento

13.15 uur aankomst bevrijdingsvuur, gedragen door Atletiekvereniging Startbaan en Keep Them Rolling. Aansteken van bevrijdingsvlam door veteraan.

13.30 uur optreden Opera Familia

14.00 uur Vrijheidslezing door dhr. Aloys van Rest (Directeur van Defence for Children) bij Volksuniversiteit Amstelland

15.00 uur demonstratie Jeep constructie van het team van Keep Them Rolling

Bevrijdingsvuur

De bevrijdingsvlam wordt op maandag 5 mei rond 13.00 uur officieel overhandigd aan de burgemeester van Amstelveen. Vervolgens wordt het bevrijdingsvuur ontstoken. Deze ceremonie, omlijst met bevrijdingsmuziek vindt plaats op het Stadsplein.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.