Bijgewerkt: 24 juli 2024

Bescheiden groei Air France-KLM Groep

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
11-09-2008

In de moeilijke economische omstandigheden wereldwijd, die gekenmerkt worden door een blijvend hoge olieprijs, laat de winterdienst van de Air France-KLM Groep een bescheiden groei zien voor het seizoen 2008/09, dat op 26 oktober 2008 ingaat.

Ten opzichte van de winter 2007/08 groeit de totale capaciteit van de Groep met 1,7% in termen van beschikbare stoelkilometers. Dit kan worden uitgesplitst in -1,5% voor het short- en medium-haul netwerk en +2,6% op long-haul routes (*).

Schiphol Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Een verrekijker op Schiphol


Close-up van de dienstregeling van KLM

Het netwerk van KLM met als thuisbasis Amsterdam Airport Schiphol, verbindt Nederland met de belangrijkste economische regio's in de wereld. Dit maakt de luchtvaartmaatschappij een drijvende kracht in de Nederlandse economie. KLM blijft haar capaciteit uitbreiden in opkomende markten.

Een ander aandachtspunt is het verbeteren van de aansluitingen tussen de bestemmingen in de Noord-Atlantische regio en Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika. KLM biedt, samen met haar codeshare partners, 70 long-haul en 76 short-haul bestemmingen aan vanuit Amsterdam.

De lengte van een vlucht?

In de luchtvaart betekent de lengte van de vlucht, de tijd die het vliegtuig in de lucht verblijft. Met andere woorden, de tijd tijdens een vlucht en niet bijvoorbeeld het taxiën over de baan.

Een korte afstand (short-haul) binnenlandse vlucht, is over het algemeen niet meer dan 800 km lang (500 mijl) en duurt minder dan 1,5 uur. Een lange afstand (long-haul) vlucht duurt meer dan 7 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.