Bijgewerkt: 3 maart 2024

Belastingdienst waarschuwt voor DigiD fraude

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
14-12-2011

Bij het fraudemeldpunt van de Belastingdienst zijn enkele meldingen binnengekomen over e-mails, waarin burgers wordt gevraagd om DigiD, wachtwoord en Burgerservicenummer te verstrekken voor een toeslagaanvraag.

Via de e-mails doen onbekenden, alsof zij in ruil voor deze privégegevens mensen snel aan een toeslag kunnen helpen. In één van de nepmails wordt zelfs met de deurwaarder gedreigd als de gevraagde gegevens niet worden verstrekt. 

De Belastingdienst benadrukt, dat er nooit per e-mail of telefoon om deze gegevens zal worden gevraagd: houd je DigiD, wachtwoord en Burgerservicenummer privé. De FIOD is ingeschakeld om te onderzoeken wie er verantwoordelijk is voor het verzenden van deze e-mails. Meer informatie over het aanvragen, wijzigingen of stopzetten van een toeslag is te vinden op www.toeslagen.nl

DigiD?

DigiD is de naam van een systeem waarmee Nederlandse overheden op internet iemands identiteit kunnen verifiëren, een soort digitaal paspoort voor overheidinstanties. Vanaf 2006 is DigiD verplicht voor iedereen die elektronisch belastingaangifte doet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.