Bijgewerkt: 28 september 2022

Belastingaangifte in 2012 nog makkelijker

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
02-03-2011

De Belastingaangifte wordt vanaf 2012 jaar nog makkelijker. De Belastingdienst en de banken vullen dan ook de betaalde hypotheekrente en ingehouden dividendbelasting vooraf in. In het jaar daarna komen daar het spaarsaldo en de waarde van de effecten bij. Dat maakten staatssecretaris van Financiën Frans Weekers en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken Boele Staal vandaag in Amsterdam bekend.

Met deze vooringevulde informatie kunnen mensen de belastingaangifte nog sneller makkelijker en met minder fouten indienen. De banken en de Belastingdienst hebben in een vandaag ondertekend convenant vastgelegd welke gegevens in de vooraf ingevulde aangifte worden opgenomen.

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën: 'Ik ben blij dat hiermee de belastingaangifte weer wat makkelijker wordt.' NVB-voorzitter Boele Staal: 'De banken zien het voorinvullen van bankgegevens voor de belastingaangifte als een belangrijke service aan hun klanten. Door de goede samenwerking tussen de banken en de Belastingdienst wordt dat vanaf volgend jaar mogelijk.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.