Bijgewerkt: 28 september 2022

Beeldend kunstenaar Jan Verschoor vertelt over zijn werk in het raadhuis van Amstelveen

Nieuws ->

Bron: Gemeente Amstelveen
10-09-2021

De gemeente Amstelveen heeft verschillende kunstwerken van beeldend kunstenaar Jan Verschoor in haar kunstcollectie. Van beelden in de openbare ruimte tot twee prachtige foto’s van zijn eerdere expositie Verstilde beweging: Sculpturen & objecten. De totale collectie foto’s is momenteel te zien in de ‘huiskamer’ van het raadhuis. Op vrijdag 24 september 2021 geeft Jan Verschoor hier een presentatie over zijn werk en zijn carrière.

Jan Verschoor (1943) maakt onderdeel uit van de culturele geschiedenis van Amstelveen. Andersom maakt Amstelveen een groot deel uit van de (levens)geschiedenis van deze veelzijdige kunstenaar. 'Wij zijn er trots op dat Jan Amstelveen als bakermat heeft gekozen voor zijn kunst en hier zijn inspiratie vandaan haalt. Jan is een grensverleggende kunstenaar. Daarom is hij ook lid van de Adviescommissie Beeldende Kunst. Deze commissie adviseert ons bij de aankoop en plaatsing van beeldende kunst in de openbare ruimte. We hopen nog lang met hem te mogen samenwerken' - zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Vlnr.: Jan Verschoor, Tjapko Poppens, Herbert Raat en Fleur Albers beleidsmedewerker Kunst en Cultuur voor een foto van een kunstwerk van Verschoor aan de muur in het raadhuis op 7 september 2021


Jan Verschoor woont, werkt en creëert sinds 1962 op een steenworp afstand van het raadhuis. Hij woont in het Museumhuis naast Museum JAN. Een huis dat hij in de weekenden openstelt voor publiek, zodat bezoekers in een huiselijke en intieme ambiance kunnen genieten van zijn omvangrijke oeuvre. Hier stond hij aan de wieg van Museum Jan van der Togt, tegenwoordig Museum JAN, waar hij 25 jaar directeur is geweest.

Jan Verschoor geeft op vrijdag 24 september 2021 om 15.00 uur een presentatie in de huiskamer in het raadhuis, waarin hij vertelt over zijn kunst en zijn carrière. Aansluitend kunnen de aanwezigen rondom de raadzaal foto’s bekijken van zijn expositie Verstilde beweging: Sculpturen & objecten in Landgoed Kasteel Keukenhof in 2015. Op de foto’s is te zien hoe in deze historische omgeving de hedendaagse kunst van Verschoor een verbintenis aangaat met de geschiedenis van de kamers en torens van het gebouw.

De presentatie bijwonen? Meld u dan aan via kunstencultuur@amstelveen.nl. In verband met de coronamaatregelen is aanmelden verplicht en is er plek voor een beperkt aantal bezoekers. Deelnemers ontvangen een e-mail ter bevestiging.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.