Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Auteur Jeroen Windmeijer bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
31-08-2019

In het kader van Lezers & Schrijver komt de Dan Brown van de Lage Landen: Jeroen Windmeijer (1969) op zaterdag 7 september 2019 naar Libris Venstra. Op 13 augustus2019 verscheen zijn thriller 'De offers'. Van 13.00 tot 14.30 uur vertelt hij over zijn boek en signeert hij. Antropoloog Jeroen Windmeijer (1969) weet feit en fictie op onnavolgbare wijze met elkaar te verbinden. Hij vindt witte vlekken in de Bijbelse en wereldgeschiedenis en kleurt deze op overtuigende wijze in.

Eerder schreef hij de thrillers 'De bekentenissen van Petrus', 'Het Pauluslabyrint' en 'Het Pilgrim Fathers Complot', die met veel enthousiasme werden ontvangen. In zijn nieuwe thriller 'De offers'opent hij de anders zo gesloten wereld van de Boliviaanse hoogvlakten.

Foto Amstelveen
(Foto Taco van der Eb - 2015)

Auteur Jeroen Windmeijer


Over 'De offers'. In een gesloten gemeenschap in de buurt van het Boliviaanse Titicacameer worden in korte tijd drie kinderen vermoord. Alles wijst erop dat ze op rituele wijze zijn omgebracht. De Nederlandse student Luc en zijn vriendin Nayra raken bij de zaak betrokken. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen? Wat waart er rond in de mistige toppen van de Andes?

In Latijns-Amerika is het christendom, dat de rooms-katholieke conquistadores met zich meebrachten, diep verweven met de oorspronkelijke natuurgodsdienst. De indianen zien Moeder Aarde als een zorgzame moeder die de mens overvloed schenkt. Offers zijn nodig om het evenwicht in stand te houden. Maar soms is een wel heel groot offer nodig. Datum: zaterdag 7 september 2019. Tijd: 13.00-14.30 u. Adres: Boekhandel Libris Venstra Stadsplein 102 A 1181 ZM Amstelveen. Toegang: vrij aanmelden niet verplicht, wel praktisch via info@venstra.nl of 020-6419880Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.