Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Auteur Jan Siebelink bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
23-10-2017

Op zondag 29 oktober 2017 komt auteur Jan Siebelink, schrijver van onder andere 'Knielen op een bed violen', naar LibrisVenstra. Jan Siebelink zal tijdens een ontbijt geïnterviewd worden door Sanne van Balen over zijn nieuwe boek De buurjongen: Een heel leven in een magnifiek portret. Naast de familie Sievez woont Henk Wielheesen, een jongen wie het spreken altijd moeilijk is afgegaan, en die bevriend is met zoon Ruben.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia/Vera de Kok - 2016)
Jan Geurt Siebelink (1938) is een schrijver en essayist


Henk is nog jong als hij wordt overgeleverd aan de grillen van zijn stiefmoeder, en het is door toedoen van het buurgezin dat hij in veiligheid wordt gebracht. Als de stiefmoeder op gruwelijke wijze sterft, komt Henk werken in de kas van vader Sievez. Jan Siebelink volgt Henks eenvoudige leven, dat zich voornamelijk op het erf van zijn huis afspeelt. ‘Henk Wielheesen stond aan het hek, met de haan afwisselend op zijn hand of schouder. Op dit moment schoof het dier heen en weer over zijn arm en hand. Het pikte met snelle bewegingen onder zijn vleugels.’ In De buurjongen lezen we een heel leven, tot aan de dood, in kleine en veelzeggende details.

Jan Siebelink (1938) veroverde met zijn roman Knielen op een bed violen een ongekend groot en breed publiek van meer dan een half miljoen lezers. Het boek werd onderscheiden met de AKO Literatuurprijs, in verscheidene talen vertaald en in 2016 zeer succesvol verfilmd. Sanne van Balen, 23, studeerde Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en studeert momenteel aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze houdt zich bezig met het gebied tussen beeld en taal. Ze was van 2012 - 2014 gemeentedichter van Drachten en publiceerde haar werk in een bundel Volgens mij komen mijn vleugels door. Datum: zondag 29 oktober 2017 11:00 - 12:30, Prijs: € 15 (inclusief ontbijt). Aanmelden: info@venstra.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.