Bijgewerkt: 4 maart 2024

Arthur van Dijk aan het werk als commissaris van de Koning in NH

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie NH
07-01-2019

Noord-Holland heeft een nieuwe commissaris van de Koning. Arthur van Dijk is 7 januari 2019 geïnstalleerd als voorzitter van Provinciale Staten. Hij kreeg de officiële voorzittershamer overhandigd in de Statenzaal van paviljoen Welgelegen, het hart van de provinciale democratie van Noord-Holland. Nog voor zijn officiële installatie maakten 20 Noord-Hollanders maandag 7 januari al kennis met Arthur van Dijk. Tijdens een speciale lunch in paviljoen Welgelegen wisselden zij met de commissaris en zijn vrouw van gedachten over zijn nieuwe rol en belangrijkste thema’s, met duurzame energie, milieu en vervoer als belangrijke aandachtspunten.

Foto Amstelveen
(Foto Provincie NH - 2019)

Arthur van Dijk de nieuwe commissaris van de Koning in de Provincie Noord-Holland met de voorzittershamer


Een aantal van deze Noord-Hollanders had zelf ook meegedacht over de profielschets van de nieuwe commissaris, door de enquête in te vullen waarmee Provinciale Staten (PS) de wensen van de Noord-Hollanders heeft gepeild. Een mooie manier om de Noord-Hollanders te betrekken bij de uiteindelijke keuze, aldus Van Dijk. 'Ik voldoe ongetwijfeld niet aan alle eisen van het profiel, maar hoop wel dat ik hier voor een groot deel invulling aan kan geven. Ik zal ook veel naar buiten gaan om de inwoners op te zoeken en verwacht dat jullie ook naar ons toekomen.'

Verwachtingen. Arthur van Dijk werd welkom geheten door de vicevoorzitter van PS, Zafer Yurdakul. Hij gaf aan dat het voortaan aan Van Dijk is om de Statenvergaderingen te leiden en om recht te doen aan het politieke debat en aan de vrije meningsuiting. Daarna spraken de fractievoorzitters in PS en gedeputeerde Post namens Gedeputeerde Staten hun verwachtingen uit en wensten hem veel succes. Als verrassing kwam Ron van Dijk, de broer van de commissaris van de Koning, ook aan het woord met een persoonlijk verhaal over de kwaliteiten van Van Dijk.

Foto Amstelveen
(Foto Provincie NH - 2019)

Arthur van Dijk de commissaris van de Koning in de Provincie Noord-Holland in gesprek met de bewoners van de provincie


De ontmoeting. Arthur van Dijk benadrukte als laatste spreker dat het gaat om de ontmoeting, elkaar zien en spreken, en vooral elkaar vinden. 'Ook daarom ga ik de provincie in, op bezoek bij onze gemeenten, in gesprek met onze burgemeesters. Elkaar op tijd vinden en aanspreken is niet alleen nuttig, maar ook nodig, zeker als we het samen, ondanks eventuele verschillen, willen rooien.' Na zijn toespraak nam Van Dijk de voorzittershamer van PS in ontvangst.

17de commissaris van de Koning. Zijne Majesteit de Koning heeft Arthur van Dijk op 5 december 2018 beëdigd als de nieuwe commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland, per 1 januari 2019. Hij is daarmee de 17de commissaris van de Koning in deze provincie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.