Bijgewerkt: 4 maart 2024

Archieven Noord-Holland online

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
05-02-2008

Op vrijdag 1 februari 2008 heeft gedeputeerde Rinske Kruisinga het laatste gedeelte van het archief (periode 1943 – 1989) van de provincie Noord-Holland overgedragen aan het Noord-Hollands Archief- meldt de Provincie Noord-Holland.

Dit betekent dat 46 jaar provinciaal archief openbaar is geworden en via www.noord-hollandsarchief.nl gratis en toegankelijk is voor het publiek. Het archief besloeg oorspronkelijk 10 strekkende kilometer en is teruggebracht tot 400 meter. Dit historisch interessante gedeelte is toegankelijk gemaakt in 23 inventarissen.

Bibliotheek Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Een schets van een ouderwets, analoog bibliotheek


Noord-Hollands Archief

Het Noord-Hollands Archief is in 2005 ontstaan door een fusie tussen de Archiefdienst voor Kennemerland (AVK) en het Rijksarchief in Noord-Holland (RANH). Het archief beheert bijna 5.500 archieven en telt meer dan 65.000 titels, 500.000 afbeeldingen (foto’s, dia's en prentbriefkaarten, prenten, tekeningen en kaarten).

De twaalf aangesloten gemeenten:

Aalsmeer,

Bennebroek,

Beverwijk,

Bloemendaal,

Haarlemmerliede

Spaarnwoude,

Heemskerk,

Heemstede,

Uitgeest,

Uithoorn,

Velsen

Zandvoort

Externe links:  Noord-Hollands Archief  Archief StartpaginaAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.