Bijgewerkt: 23 juni 2024

Amstelveense student op de Informatica Olympiade 2009

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb / IOI
15-08-2009

Tijdens de 21e Internationale Olympiade in Informatica in Plovdiv (Bulgarije) tussen 8 en 15 augustus 2009 heeft de Amstelveense student Jelle van den Hooff een Gouden Medaille gewonnen. Hij eindigde op de 11de plaats met 651 punten.

Numeriek Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Het numerieke deel van een computer toetsenbord


Op de eerste plaats staat Henadzi Karatkevich uit Belarus met 743 punten. De tweede werd Kazuhiro Hosaka uit Japan met 729-, en de derde de Chinese YiHan Gao met 721 punten. De Nederlander David Sebastian Venhoek (401 punten) en Raymond van Bommel (400 punten) kregen een Bronzen Medaille.

Informatica Olympiade?

Het idee van de internationale Informatica Olympiade voor scholieren werd voorgesteld op de 24e Algemene Conferentie van de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) in Parijs door de Bulgaarse afgevaardigde Hoogleraar Blagovest Sendov in oktober 1987.

Dit plan werd opgenomen in het vijfde programma van de UNESCO voor de biënnium 1988-1989. In maart 1989 op de "Toekomstige ontwikkeling van de internationale Olympiades voor de jeugd" raadgevende vergadering van de UNESCO, heeft Professor Pavel Azalov een rapport samengesteld, getiteld "Inleiding tot de Olympiade in de Informatica". In mei 1989 werd de UNESCO als sponsor van het eerste Internationale Olympiade in de Informatica.

Plovdiv Amstelveen
(IOI - 2009)

De zaal in Plovdiv, waar de 21e Internationale Olympiade in Informatica was plaatsgevonden


De IOI is een van de zeven internationale wetenschappelijke Olympiades. Het primaire doel van het IOI is: het stimuleren van interesse voor informatica en de informatietechnologie. Een ander belangrijk doel is uitzonderlijk getalenteerde leerlingen samen te brengen uit verschillende landen en zorg te dragen in het aandeel van wetenschappelijke en culturele ervaringen.

De IOI wordt jaarlijks georganiseerd in en door een van de deelnemende landen. Elk deelnemend land doorgaans stuurt een delegatie van vier leerlingen en twee begeleidende volwassenen. De leerlingen concurreren individueel en proberen hun score te maximaliseren met het oplossen van een reeks van informatica problemen de gedurende twee dagen.

De studenten moesten algoritmische problemen via programmeringen oplossen op een PC. Maar ook culturele en recreatieve evenementen werden georganiseerd op de resterende dagen. IOI 2009 was de 21e Internationale Olympiade in Informatica in Plovdiv (Bulgarije) tussen 8 en 15 augustus 2009. Website: Internationaal Informatica Olympiade 2009Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.