Bijgewerkt: 19 april 2021

Amstelveense horecaondernemers willen dringend hulp

Nieuws -> Informatief

Bron: Ondernemersvereniging Amstelveen
03-11-2020

'Zo'n 50 Amstelveense horecaondernemers hebben zich op maandag 2 november 2020 verzameld op het Stadsplein in het Stadshart om een brandbrief te overhandigen aan de leden van het College van B en W Amstelveen. Het water staat aan de lippen bij Amstelveense horecazaken: met de brandbrief (pdf) hopen de ondernemers op steun, begrip en perspectief voor de (nabije) toekomst' – meldt de Ondernemersvereniging Amstelveen.

Het zijn moeilijke tijden voor horecaondernemers: zij bevinden zich al maandenlang in een lastig parket, vanwege de coronamaatregelen. Daan Kroone voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland Amstelland en eigenaar van Day Foodbar Amstelveen zegt dat de ondernemers zich veel zorgen maken. 'Het zit niet in onze genen om te gaan protesteren, maar we kunnen nu niet anders. De perspectieven blijven uit.' De Amstelveense ondernemers hebben in een brandbrief aan de gemeente hun zorgen geuit. Om het hoofd boven water te kunnen houden, vragen zij hierin onder andere om kwijtschelding van de onroerendzaakbelasting en andere heffingen. 'We willen afstel voor heel 2021', zegt Kroone. Ook vragen ze om een tegemoetkoming in de gemaakte kosten voor de coronamaatregelen. Ook de mogelijkheden voor winterterrassen en heldere afspraken rond handhaving worden in de brief vermeld.Burgemeester Tjapko Poppens nam de brandbrief, die werd overhandigd door Teun van Nieuwenhuijsen (Restaurant Popov), in ontvangst, waarop de burgemeester de ondernemers toesprak. Poppens gaf aan dat het College van B en W zich heel goed realiseert dat het een enorm zware tijd is voor de lokale horeca. Hij gaf de ondernemers een groot compliment voor de wijze, waarop zij de coronamaatregelen in Amstelveen hebben nageleefd en begrijpt dat het onrechtvaardig voelt dat de zaken door landelijke maatregelen toch dicht moesten. Maar hij wees ook op het belang om de maatregelen na te leven, om corona zo snel mogelijk uit de samenleving te krijgen. Poppens meldt dat Amstelveen daar, waar mogelijk de lokale horecaondernemers tegemoet wil komen; het gemeentebestuur ging na afloop van de bijeenkomst in gesprek met een kleine horeca-afvaardiging.

Tijdens de bijeenkomst, die ordentelijk verliep (in regenachtige omstandigheden), droegen veel aanwezigen mondkapjes en werd onderling afstand gehouden. Wethouder Floor Gordon (D66), samen met collega-wethouder Herbert Raat (VVD) ook bij de bijeenkomst aanwezig, sprak van een netjes verlopen bijeenkomst en begrijpt al te meer dat de ondernemers perspectief nodig hebben. 'We gaan goed kijken hoe we als gemeente extra kunnen helpen.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.