Bijgewerkt: 22 juli 2024

Amstelveense debatfinale Rotary Leerlingendebat 2011

Nieuws -> Informatief

Bron: Rotaryclub Amstelveen-Amstel
09-03-2011

Op woensdag 16 maart 2011om 19.00 uur vindt in het Hermann Wesselink College aan de Startbaan de Amstelveense finale plaats van het Rotary Leerlingendebat 2011. Leerlingen van 4-VWO van het Hermann Wesselink College en het Keizer Karel College zullen hun uiterste best doen het publiek en vooral de jury, van hun gelijk te overtuigen. De winnaars zullen op 12 mei in België in het strijdperk treden tegen de winnaar van het Belgische Rotary Leerlingendebat.

Leerlingendebat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De lokale finale van het leerlingendebat op 11 maart 2010 werd gewonnen door de leerlingen van het HWC


Het Rotary Leerlingendebat vindt dit jaar voor de vierde achtereenvolgende keer plaats. Het unieke van deze debatcompetitie is dat het een louter Amstelveense aangelegenheid is, andere debatprojecten zijn vaak landelijk.

De leerlingen zijn getraind in debatvaardigheden door het Nederlands Debat Instituut, een toonaangevende organisatie op dit gebied. Het belooft dan ook weer een spetterende finale te worden. Rotaryclub Amstelveen-Amstel wil met haar inspanningen voor het Leerlingendebat bijdragen aan betere communicatie in de samenleving om zo samenwerking en vrede te bevorderen.

De jury bestaat uit de rectoren van de scholen: Mark Manders van het Amstelveen College, Ton Liefaard van het Hermann Wesselink College, en Pieter Veenboer van het Keizer Karel College. Daarnaast zal ook een jury van deskundige Rotaryleden de debatten beoordelen.

Wie gaat er deze keer Winnen met Woorden? Woensdag zal de aula van het Hermann Wesselink College zinderen van spanning bij de deelnemers, klasgenoten en vrienden, ouders, leerkrachten en iedereen die wil genieten van een woordensteekspel op hoog niveau.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.