Bijgewerkt: 20 april 2024

Amstelveenpas voor studerende ouders met een laag inkomen

Nieuws ->

Bron: Gemeente Amstelveen
11-12-2021

De gemeente Amstelveen maakt het mogelijk dat studerende ouders met een laag inkomen de Amstelveenpas kunnen krijgen. Hiervoor heeft de gemeente de regels aangepast. Ook de publieksinformatie hierover is aangepast.

Foto Amstelveen
(Bron PvdA-Amstelveen - 2021)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Werk en Inkomen


Marijn van Ballegooijen (PvdA) Wethouder Werk en Inkomen: 'Volgens de regels konden studenten geen Amstelveenpas krijgen. Dus konden ook studerende ouder(s) met een laag inkomen en klein vermogen en hun kinderen geen pas krijgen. Met de Amstelveenpas kunnen bewoners gebruik maken van kortingen die bedrijven, sport en culturele instellingen geven aan mensen met weinig geld. Veel van de kortingen gaan een sportieve, culturele of spannende invulling van de vrije tijd. Het is belangrijk dat alle kinderen daaraan mee kunnen doen. Na deze wijziging kunnen studerende ouder(s) wel een Amstelveenpas krijgen. Daardoor kunnen zij en hun kinderen alsnog deelnemen aan diverse activiteiten en voor korting in aanmerking komen.'

In de praktijk kregen ouders die een studie doen en een laag inkomen en een klein vermogen hebben al de Amstelveenpas. Maar dit is met deze aanpassing nu ook echt geregeld. Het gaat om een kleine doelgroep. Daardoor blijven de kosten binnen het budget van de Amstelveenpas.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.