Bijgewerkt: 22 september 2023

Amsteltuin een parel van Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Herbert Raat
26-01-2011

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft het op zijn weblog:

Donderdagochtend op 20 januari 2011 was ik op uitnodiging van Jan Schake en Tieke Roosen in wijngaard de Amsteltuin met ambtenaar Peter Boers. Het was een prachtige ochtend. Dat kwam niet alleen vanwege de prachtige locatie in de polder en het ochtendzonnetje maar, vooral door het enthousiasme van Jan en Tieke.

Amsteltuin Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Wijngaard de Amsteltuin


Zij hebben in 2006 de droom van velen tot werkelijkheid gebracht: van je hobby je werk maken. Ze houden van wijnen en het geeft hen ook nog de mogelijkheid om dagbesteding voor een aantal mensen met een (tijdelijke) beperking te realiseren.

We hebben afgesproken om te kijken, of ook niet meer Amstelveense ouderen met bijvoorbeeld dementie in de wijngaard nog gelukkige momenten kunnen beleven. Vaak zijn het grote partijen als reïntegratiebedrijven die dit soort plaatsen aanbieden. Jan en Tieke willen niet doorgroeien tot een groot bedrijf.

Nu is het de vraag, of het allemaal kan met de Wmo en AWBZ-regels. Als het niet kan, dan moeten we de regels maar aanpassen. Overigens, rijk zullen Jan en Tieke er niet van worden, maar dat hoeft ook niet. Ze leven nu in de polder als 'God in Frankrijk' en hun gasten ook. De Amsteltuin is echt een parel in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.