Bijgewerkt: 4 maart 2024

Amsteldijk-Noord bij Ouderkerk aan de Amstel wordt afgesloten

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
12-07-2021

De provincie Noord-Holland voert werkzaamheden uit aan de kruising van de Oranjebaan (N522) met de Amsteldijk-Noord bij Ouderkerk aan de Amstel. Van 19 juli tot en met 26 juli 2021 is de Amsteldijk-Noord ter hoogte van Brug Ouderkerk afgesloten van al het verkeer. Verkeer van en naar de Amsteldijk-Noord wordt omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd.

Tussen de Amsteldijk-Noord en de kruising van de Oranjebaan (N522) met de Amstelslag komt een nieuwe weg. Om de weg open te kunnen stellen voor verkeer, is het nodig om de Amsteldijk-Noord tussen de Brug Ouderkerk en huisnummer 9 van maandagochtend 19 juli (07.00 uur) tot en met maandagochtend 26 juli af te sluiten is voor al het verkeer. Na afronding van deze werkzaamheden kan de nieuwe weg op maandag 26 juli in de loop van de dag in gebruik genomen worden voor verkeer van en naar de Oranjebaan (N522).

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De N522 is de verbindingsweg tussen Amsterdam Zuidoost en Amstelveen die via de Brug Ouderkerk aan elkaar zijn verbonden. De brug over de Amstel stamt uit 1936 en is hard aan vervanging toe. KWS Infra Amsterdam-Utrecht werkt hier (in opdracht van Provincie Noord-Holland), samen met Van Hattum en Blankevoort en Hollandia, in de combinatie Brug Ouderkerk (BOK) aan de vervanging van de oude brug, de plaatsing van een nieuwe tweede brug en een verbetering van de verkeerssituatie. De foto is van 12 juni 2021


Omleidingen. Tijdens de werkzaamheden worden (brom-) fietsers en voetgangers tussen de Amsteldijk-Noord en de Oranjebaan omgeleid via de Oostermeerweg en Bankrasweg. Het autoverkeer volgt de route via de Machineweg MP – Beneluxlaan – Oranjebaan. Vrachtverkeer langer dan 12 meter met bestemming Machineweg MP, Oostermeerweg of Amsteldijk-Noord kan alleen via Amsterdam (A10, afrit S109) deze wegen bereiken en ook via dezelfde route weer terugrijden. Doorgaand verkeer op de N522 (Oranjebaan) tussen Amstelveen – Ouderkerk aan de Amstel en Amsterdam Zuid-Oost ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Fietspad langs de Oranjebaan hersteld. In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 juli 2021 wordt het fietspad hersteld tussen de Brug Ouderkerk en de kruising met de Amstelslag. Vanaf dinsdagmorgen 20 juli 2021 kunnen fietsers tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel weer gebruik maken van het fietspad langs de Oranjebaan (N522).

Foto Amstelveen
(Bron KWS - 2021)

Artist impression van de Brug Ouderkerk na de verbouwing in 2023


Brug Ouderkerk. De werkzaamheden bij Amsteldijk-Noord maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door twee nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie brug Ouderkerk uitgevoerd en zijn halverwege 2023 afgerond.

Meer informatie. Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per e-mail servicepunt@noord-holland.nl. Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw app van de aannemer: N522 BOK. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale Facebookpagina @AmstellandMeerlandenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.