Bijgewerkt: 21 september 2023

Amazon wil fysieke productcategorieën beschikbaar te stellen aan Nederlandse klanten

Nieuws -> Informatief

Bron: Amazon.com, Inc
16-01-2020

Amazon heeft op 15 januari 2020 aangekondigd dat het van plan is om Amazon.nl uit te breiden door later dit jaar fysieke productcategorieën beschikbaar te stellen aan Nederlandse klanten. Ook kondigde Amazon aan dat verkopende partners in Nederland en de rest van de wereld zich nu kunnen registreren op https://services.amazon.nl  als voorbereiding op de lancering.

'We zijn erg enthousiast over de lancering van een uitgebreidere winkelervaring op Amazon.nl', aldus Alex Ootes, Vice President EU Expansion bij Amazon. 'Selectie, waarde en gemak zijn de belangrijkste drijfveren voor onze retailervaring voor Amazon-klanten en Nederlandse bedrijven spelen daarbij een cruciale rol. We zijn blij dat we Nederlandse bedrijven, klein en groot, de mogelijkheid bieden om zich aan te melden om op Amazon.nl te verkopen en een groter publiek te bereiken, zowel in binnen- als buitenland, waardoor het aanbod voor onze Nederlandse klanten groter wordt.'

Foto Amstelveen
(Screenshot YouTube/ AmazonNews EU - 2016)

Alex Ootes, Vice President EU Expansion bij Amazon


Meer dan de helft van alle artikelen die wereldwijd op Amazon worden gekocht, worden verkocht door verkopende partners over de hele wereld. In heel Europa exporteerden kleine en middelgrote bedrijven in 2018 voor meer dan € 6,9 miljard aan goederen door samen te werken met Amazon. Amazon investeert jaarlijks miljarden euro's in infrastructuur, tools en diensten die kleine en middelgrote bedrijven in staat stellen om nieuwe klanten te bereiken en hun producten met succes online te verkopen. Voor meer informatie over Amazon Marketplace kunt u terecht op: https://services.amazon.nl .

Nog een stap voor Amazon in Nederland. 'We zijn blij dat we de volgende stap kunnen zetten om ons bedrijf in Nederland te laten groeien. Vandaag kondigen we aan dat we later dit jaar Amazon.nl gaan uitbreiden, waardoor we onze Nederlandse klanten een groter en breder aanbod aan producten kunnen bieden', aldus Roeland Donker, Country Manager Benelux. 'We zijn nog maar net begonnen, maar we zijn optimistisch dat we door ons te richten op de dingen waarvan we denken dat klanten ze het meest zullen waarderen - lage prijzen, ruime keuze en snelle levering - het vertrouwen van de klanten in Nederland op termijn zullen verdienen.'
De Amazon Spheres zijn drie bolvormige serres die deel uitmaken van de Amazon-hoofdkantoorcampus in Seattle, Washington, Verenigde Staten. Ontworpen door NBBJ en landschapsbedrijf Site Workshop, zijn de drie glazen koepels bedekt met vijfhoekige hexecontahedron-panelen en dienen als een werknemerslounge en werkruimte.

Amazon bedient al jaren klanten in Nederland. De aanwezigheid van Amazon in het land gaat terug tot 2013, toen Amazon Web Services (AWS) zijn eerste Development Center in Den Haag opende, gevolgd door een AWS-kantoor in 2015. In november 2014 lanceerde Amazon een e-bookshop op Amazon.nl. Sinds 2016 zijn veel Nederlandstalige klanten op Amazon.de aan het winkelen voor fysieke producten op de Nederlandse taal. In 2017 lanceerde Amazon het Prime lidmaatschapsprogramma in Nederland. Sindsdien kunnen klanten zich aanmelden voor Amazon Prime en genieten van een snelle en gratis levering van miljoenen producten, onbeperkte streaming van Prime Video, toegang tot gratis games en loot met Twitch Prime en onbeperkte opslag met Amazon Photos. In 2018 opende Amazon een nieuw kantoor in Amsterdam. Sindsdien hebben Nederlandstalige Prime leden ook duizenden geweldige aanbiedingen genoten tijdens Prime Day op Amazon.de. In 2018 bood Amazon ook voor het eerst de iDeal-betaalmethode aan.

Amazon laat zich leiden door vier principes: klantenobsessie in plaats van concurrentiegerichtheid, passie voor uitvindingen, toewijding aan operationele uitmuntendheid en langetermijndenken. Klantenbeoordelingen, 1-Click shopping, gepersonaliseerde aanbevelingen, Prime, Fulfillment door Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire tablets, Fire TV, Amazon Echo, en Alexa zijn enkele van de producten en diensten die door Amazon worden gepionierd. Ga voor meer informatie naar https://www.aboutamazon.eu/  en volg @AmazonNewsEU.

Amazon.com, Inc. is een Amerikaans multinationaal technologiebedrijf gevestigd in Seattle dat zich richt op e-commerce, cloud computing, digitale streaming en kunstmatige intelligentie. Het wordt beschouwd als een van de Big Four-technologiebedrijven, samen met Google, Apple en Facebook. Amazon staat bekend om zijn verstoring van gevestigde industrieën door technologische innovatie en massale schaal. Het is 's werelds grootste online marktplaats, AI-assistentprovider en cloud computing-platform gemeten aan de hand van inkomsten en marktkapitalisatie. Amazon is het grootste internetbedrijf volgens omzet ter wereld. Het is de tweede grootste particuliere werkgever in de Verenigde Staten en een van 's werelds meest waardevolle bedrijven.

Amazon werd in juli 1994 opgericht door Jeff Bezos in Bellevue, Washington. Het bedrijf begon aanvankelijk als een online marktplaats voor boeken, maar groeide later uit met elektronica, software, videogames, kleding, meubels, voedsel, speelgoed en sieraden. In 2015 overtrof Amazon Walmart als de meest waardevolle retailer in de Verenigde Staten door marktkapitalisatie. In 2017 verwierf Amazon Whole Foods Market voor US $ 13,4 miljard, wat de aanwezigheid van Amazon als een fysieke retailer enorm heeft vergroot. [19] In 2018 kondigde Bezos aan dat zijn tweedaagse bezorgservice, Amazon Prime, wereldwijd 100 miljoen abonnees had overtroffen.

Amazon distribueert downloads en streaming van video, muziek en audioboeken via dochterondernemingen van Amazon Prime Video, Amazon Music en Audible. Amazon heeft ook een publicatie-arm, Amazon Publishing, een film- en televisiestudio, Amazon Studios en een dochteronderneming voor cloud computing, Amazon Web Services. Het produceert consumentenelektronica, waaronder Kindle-e-readers, Fire-tablets, Fire TV en Echo-apparaten. Daarnaast omvatten de acquisities van Amazon Ring, Twitch, Whole Foods Market en IMDb.(Bron tekst Wikipedia)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.