Bijgewerkt: 22 september 2023

Alzheimer Café Amstelveen op 23 februari 2017

Nieuws -> Informatief

Bron: Alzheimer Nederland
14-02-2017

In verpleeghuis De Luwte van Zonnehuisgroep Amstelland wordt weer een Alzheimer Café georganiseerd op donderdag 23 februari 2017. Adres: Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen. Aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur

Foto Amstelveen
(Bron S. Klooster - 2015)

Simone Klooster ouderenpsycholoog


Gastspreker Simone Klooster ouderenpsycholoog, zal spreken over de gedragsveranderingen bij dementie en hoe je daar mee om kunt gaan. Gespreksleider is Cornelie Swart.

Kenmerkend van dementie zijn de geheugenstoornissen die steeds erger worden. Maar ook het gedrag en zelfs het karakter van een patiënt kunnen tijdens de ziekte veranderen. Ongeveer 85 procent van de mensen met dementie krijgt te maken met stemmingsproblemen, zoals depressie, angst, lusteloosheid en prikkelbaarheid. Ook kunnen mensen met dementie impulsief en ontremd gedrag vertonen. Het is in elk geval goed om te bedenken, dat de patiënt het niet kan helpen, het veranderende gedrag hoort bij de ziekte. Maar dan nog, hoe ga je daar als mantelzorger mee om? Moet je ingrijpen, bijsturen, of het laten gebeuren? En hoe verwerk je het, als je partner een ander mens geworden is?

Simone Klooster zal uitleg geven over de gedragsveranderingen die kunnen voorkomen en wat dat voor de mantelzorgers en naasten kan betekenen. Er is uiteraard gelegenheid om uw vragen te stellen. Inlichtingen: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de Alzheimer Cafés Regio Amstelland en Meerlanden, e-mail: inlichtingenac@gmail.com Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Kijk ook op

Alzheimer NederlandAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.