Bijgewerkt: 25 juli 2024

Air France en KLM lanceren website voor reisagenten

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
13-03-2009

Op 11 maart 2009 lanceerde Air France en KLM « afkl.biz », de nieuwe algemene website speciaal voor reisagenten. Dit interactieve communicatiesysteem biedt reisagenten alle middelen die nodig zijn hun klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week van dienst te zijn.

De website www.afkl.biz , die wereldwijd tegelijkertijd in vijfendertig landen wordt gelanceerd en in vijf talen beschikbaar is, zal airfrance.biz (Air France) en agent.net (KLM) vervangen en geleidelijk worden ingezet in andere landen.

Dit uiterst efficiënte interactieve systeem biedt eenvoudig toegankelijke algemene informatie en specifieke gegevens over elke markt. Het zal de reisagenten tijd besparen dankzij de snellere responsetijd, waardoor de service naar de klant geoptimaliseerd kan worden.

Afkl.biz biedt reisagenten de mogelijkheid om met slechts een paar klikken en in een volledig beveiligde omgeving te kiezen uit verschillende zakelijke functionaliteiten:

KLM  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Een KLM toestel wordt op Schiphol uitgeladen


Homepage

Deze pagina is uiterst praktisch en geeft directe toegang tot de laatste commerciële en operationele gegevens van Air France en KLM en een directe link naar populaire pagina's en favorieten. Gebruikers kunnen de verschillende secties op de homepage snel herkennen, zodat ze efficiënter kunnen zoeken.

U & AFKL

Deze sectie is bestemd voor de persoonlijke relatie tussen de reisagent en de twee luchtvaartmaatschappijen. De reisagent heeft toegang tot zijn profiel, kan favorieten creëren en lopende promoties bekijken, nuttige contacten zoeken of deelnemen aan vraag- en antwoordspelletjes of andere evenementen.

Promoties & Nieuws

Deze sectie bevat het recente zakelijke nieuws en de lopende promoties, wijzigingen in vertrek- en aankomsttijden van Air France en KLM vluchten, en daarnaast de meest gestelde zakelijke vragen.

Uw tools

Deze sectie bevat alle belangrijke zakelijke ondersteunende diensten die ontwikkeld zijn om het dagelijkse werk van een reisagent te optimaliseren. Via ‘Trade E-services’ heeft men toegang tot boekingsbestanden, tot Tigre Web voor boekingen en groepsmanagement en tot informatie over zakelijke contracten. Deze functies worden momenteel geleidelijk ingevoerd.

‘Online services’ bestaat uit online boekingen, tracing van bagage, de vluchtstatus en codes van steden en luchthavens.

Voorschriften

Deze sectie bevat de procedures van Air France en KLM en hun implementatie op de lokale markten.

Producten & Services

Deze sectie toont alle beschikbare producten en services van beide luchtvaartmaatschappijen en omvat bestemmingen, reisklassen, ground services en inflight services, het beleid ten aanzien van duurzame ontwikkeling, etcetera

De online informatie die via de afkl.biz website beschikbaar wordt gesteld aan reisagenten leidt tot een aanzienlijke afname van het gebruik van papier, een ontwikkeling die in overeenstemming is met het beleid van de Groep op het gebied van duurzame ontwikkeling. Door realtime toegang tot data te garanderen, helpen Air France en KLM professionals in het toerisme autonomer te opereren ten behoeve van de klanten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.