Bijgewerkt: 4 maart 2024

Air France-KLM : tweede ronde privatisering CSA

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
28-04-2009

Air France-KLM is zeer blij met de aankondiging van de Tsjechische minister van Financiën, Miroslav Kalousek, welke de Air France KLM Groep heeft gekozen, om deel te nemen aan de tweede ronde van de privatisering van de Tsjechische luchtvaartmaatschappij CSA.

Air France-KLM is van plan, om samen te werken met de Tsjechische autoriteiten. Czech Airlines is een nauwe partner van Air France-KLM, vooral in de SkyTeam alliantie, waarvan zij lid is sinds 2001. Het netwerk is in hoge mate complementair aan die van Air France-KLM, en zou in het bijzonder de positie van de Groep versterken in Centraal-en Oost-Europa.

CSA Amstelveen
(Wikipedia - 2009)

Een Boeing 737-400 OK-DGM van CSA


Czech Airlines?

Czech Airlines (Tsjechisch: Česke Aerolinie), handelend als Czech Airlines (afkorting: CSA), is de Tsjechische nationale luchtvaartmaatschappij op Ruzyně Airport, Praag.

CSA exploiteert lijndiensten naar 69 bestemmingen in 41 landen, waaronder de meeste grote Europese steden en de doorvoer punten in het Midden-Oosten, Noord-Amerika, Noord Afrika en Azië.

Het werkt ook met charter en vrachtdiensten. Een deel van de tickets wordt verkocht via haar dochteronderneming Click4Sky. In 2006 werden 5,5 miljoen passagiers vervoerd. CSA is een lid van de SkyTeam alliantie.

Website: Česke AerolinieAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.