Bijgewerkt: 2 maart 2024

Ahmadiyya Moslim Gemeenschap gaat vuurwerkafval ruimen in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Ahsan Mahmud
29-12-2017

Ruim 20 jaar geleden nam de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap (oudste moslimgemeenschap van Nederland) het initiatief om tijdens de nieuwjaarsdag de straat op te gaan om vuurwerk op te ruimen. Om dit jaarlijkse traditie voort te zetten, gaan de leden van de Ahmadiyya moslimgemeenschap Amstelveen/Amsterdam in alle vroegte wederom de straat op om restanten van het vuurwerk op te ruimen in de wijkcentrum Westend.

De leerstellingen van de islam onderwijzen moslims om dienstbaar te zijn in de samenleving. De schoonmaakactie is één van de vele acties die de gemeenschap houdt door het jaar heen als een gebaar van nabuurschap en dienstbaarheid. Het nieuwe jaar beginnen met een goede daad!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Wijkcentrum Westend in Westwijk, AmstelveenDe leden verzamelen al rond 9 uur bij het Wijkcentrum Westend Amstelveen, om uiterlijk 9.30 te starten en na het verrichten van de eerste gebed om 6.30 van het jaar gaan tientallen leden de straat op om vuurwerk op te ruimen. Afgelopen jaar namen ruim 200 leden deel aan dit initiatief landelijk. Zo houdt gemeenschap ook schoonmaakacties in Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Nunspeet, Arnhem, Schiedam, Almere en Drunen.

De Ahmadiyya moslim Gemeenschap, of de Ahmadiyya Muslim Jama'at; Arabic: الجماعة الإسلامية الأحمدية‎, is een islamitische religieuze beweging opgericht in Punjab, Brits India, aan het einde van de 19de eeuw Het is ontstaan uit het leven en de leringen van Mirza Ghulam Ahmad (1835-1908). Hij beweerde goddelijk te zijn benoemd tot de Mujaddid (hernieuwer) van de islam, de beloofde Messias en Mahdi die door moslims werden verwacht. De aanhangers van de Ahmadiyya-beweging worden Ahmadi moslims, of gewoon Ahmadi's genoemd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.