Bijgewerkt: 22 juli 2024

Afsluiting Ouderkerk, het is tijd om in actie te komen!

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Wilfred Mooij
16-04-2016

Wilfred Mooij directeur van Geijsel Kroon onafhankelijke verzekeringsadviseurs in Ouderkerk aan de Amstel heeft deze oproep naar onze redactie heeft gestuurd:

Foto Amstelveen
(Bron Wilfred Mooij - 2015)

De heren Marc Roodenburg en Wilfred Mooij, de directieleden van Geijsel Kroon Verzekeringsadviseurs B.V.


Beste ondernemers,

Het is nu tijd om in actie in te komen, want de afsluiting van Ouderkerk dreigt ons kapot te maken! Dit laten we niet gebeuren! De Amstelbrug wordt vernieuwd. De voorbereidingen hiervoor starten in 2017 en de bouw zal zeker een jaar duren. Heel 2018 hebben we geen brug over de Amstel! Ten tijde van de bouw van de nieuwe Amstelbrug heeft de provincie Noord-Holland een noodbrug gepland en wordt Hoger Einde-Zuid afgesloten.

De capaciteit van deze noodbrug is beperkt en laat naast het openbaar vervoer en fietsers en voetgangers geen ruimte voor lokaal autoverkeer. Dit betekent, dat ons dorp zo goed als onbereikbaar wordt en ons voortbestaan serieus bedreigd wordt. De leefbaarheid van ons dorp staat op het spel. Vanuit Ouderkerk is een voorstel gedaan voor een extra pontonbrug voor voetgangers en fietsers, om zo de capaciteit op de noodbrug te vergroten voor lokaal autoverkeer en willen we, dat Hoger Einde-Zuid openblijft. De provincie lijkt dit echter niet serieus te nemen en laat ons liever doodbloeden.Wat kunt u doen?

We hebben 5.000 petitie leaflets gedrukt. Deze worden de komende dagen huis aan huis verspreid en bij elke winkelier zullen we vandaag, of morgen een stapeltje afleveren om al uw klanten te laten tekenen. We willen zo veel mogelijk handtekeningen!

Op woensdag 20 april 2016 is er een inloopavond gepland over de bouw van de nieuwe Amstelbrug in het gemeentehuis Ouderkerk aan de Amstel van 17.00 tot 21.00 uur, waarbij ook de vertegewoordiger van de provincie aanwezig zal zijn. Dan willen we de handtekeningen overhandigen.

Wij roepen iedereen op om hierbij aanwezig te zijn om onze stem te laten horen. Wij laten om niet door de provincie kapot maken. Het is echt belangrijk om in groten getale aanwezig te zijn om zo veel mogelijk indruk te maken. Om 19.00 uur willen we als een collectief van ondernemers het gemeentehuis binnen lopen. Zorg, dat u erbij bent! Uw toekomst staat op het spel!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.