Bijgewerkt: 24 april 2024

Actief voor Amstelveen over de tramlijn 51

Nieuws ->

Bron: AVA
26-01-2018

Wat is dat toch met die 'sorry cultuur' bij de VVD? Onze minister president heeft hier het voortouw in genomen, nu begint onze VVD wethouder ook al. Zijn ze nu echt vergeten wat er gebeurd is rondom lijn 51? - vragen de leden van de lokale partij Actief voor Amstelveen.

Er was groot bezwaar tegen het opheffen van de haltes, er waren diverse insprekers (o.a. het wijkplatform Waardhuizen/Middenhoven) bij de Raadscommissie die advies moest uitbrengen over het voorstel, dat de haltes zouden verdwijnen. Onder grote druk van de VVD werd een motie van de PvdA en D66 om de haltes te behouden ingetrokken. De gemeenteraad van Amstelveen ging akkoord met het voorstel, zoals gedaan door de wethouder. De sneltram kon immers sneller van A naar B, een tijdswinst van wel DRIE minuten. Dat ouderen en minder validen veel langer onder weg waren naar een halte werd niet meegewogen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Tram 51 in Westwijk bij het eindpunt aangekomen



Het voorstel kon zo naar de Regioraad. Ook daar werd druk gelobbyd door onze VVD afgevaardigde naar de Regioraad om toch vooral akkoord te gaan met het voorstel zoals het er lag. Zelfs twee haltes na elkaar (Gondel en Marne) werden opgeheven. Naar de inspreker – wederom namens het wijkplatform Waardhuizen/Middenhoven – werd wel geluisterd, maar de argumenten om niet in te stemmen met de opheffing werden niet gehoord. De stem van de VVD afgevaardigde was luider. De Regioraad ging akkoord met het voorstel, zoals het eerder werd aangenomen door de Gemeenteraad van Amstelveen. Weg met de haltes, we gaan voor de tijdwinst. En nu loopt onze VVD wethouder te piepen, dat Amstelveen steken liet vallen met het Openbaar Vervoer en zich onder druk van de regio de kaas van het brood heeft laten eten? Het is verkiezingstijd !!!!



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.