Bijgewerkt: 9 september 2024

APK-keuringsfrequentie verandert

Nieuws -> Informatief

Bron: RDW
10-10-2007

Op woensdag 10 oktober 2007 heeft de Tweede Kamer ingestemd met een verandering van de APK-keuringsfrequentie. De veranderde APK-frequentie gaat per 1 januari 2008 in. Echter, de verandering geldt alleen voor personenauto's en lichte bedrijfswagens die op benzine rijden en vanaf 1 januari 2005 nieuw zijn toegelaten. Voor personenauto's en lichte bedrijfswagens die op andere brandstoffen (gas of diesel) rijden verandert er niets.

APK Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

APK is afkorting van de Algemene Periodieke Keuring


Wijziging per 1 januari 2008

De wijziging in de APK-frequentie komt op het volgende neer:

- Alle op benzine rijdende personenauto's en lichte bedrijfswagens die sinds 1 januari 2005 op de weg zijn toegelaten, hoeven pas vanaf 1 januari 2009 elke twee jaar een APK te ondergaan. Dus niet al in 2008.

- Als deze personenauto's en lichte bedrijfswagens acht jaar of ouder zijn, geldt er weer een jaarlijkse APK.

Klassiekers

Ook verandert per 1 januari 2008 de APK-frequentie voor klassieke voertuigen:

- Personenauto's van 30 jaar of ouder hoeven nog maar eens per twee jaar gekeurd te worden.

- Voor personenauto's van voor 1 januari 1960 vervalt de APK-plicht.

Geen wijziging

Voor alle op benzine rijdende personenauto's en lichte bedrijfswagens die voor 1 januari 2005 op de weg kwamen verandert er niets. Deze auto's hebben nog steeds een jaarlijkse APK-plicht. Ook verandert er niets voor taxi's, bussen, vrachtwagens en personenauto's op gas en diesel.

Meer informatie

Vanaf december 2007 is via de website www.allesoverapk.nl meer informatie over APK beschikbaar. Via deze site kan ook de APK-datum opgevraagd worden. Vanzelfsprekend is ook meer informatie over de APK te vinden op www.rdw.nl

Wat is APK?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte autokeuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

Technische controlepunten:

Identificatienummer, kentekenplaat, carrosserie, afmetingen, motor, krachtoverbrenging, ophanging, stuurinrichting, reminrichting, verlichting, geluidssignaalinrichting.

Externe link: Voertuiggegevens online raadplegen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.