Bijgewerkt: 4 december 2021

90 minuten onbeperkt reizen en overstappen met bus, tram, metro kaart

Nieuws -> Informatief

Bron: Transdev Groep
05-03-2018

Op 7 maart 2018 introduceren vervoerders Connexxion, EBS en GVB een nieuw vervoerbewijs voor reizigers die niet met een OV-chipkaart reizen. Dit nieuwe BTM (Bus, Tram, Metro) 1,5uur ticket biedt de reiziger de mogelijkheid om 90 minuten lang te reizen en over te stappen tussen de drie vervoerders - meldt de Transdev Groep.

Overstap versimpeld. Aanleiding voor de introductie van dit ticket is dat er nog steeds reizigers zijn die een los kaartje kopen bij één van de vervoerders. Echter, een aantal streekbuslijnen van Connexxion en EBS zal vanaf de start van de Noord/Zuidlijn op 22 juli 2018 worden ingekort tot stations Noord en Zuid. Om de reis gemakkelijk te vervolgen, biedt dit kaartje de mogelijkheid om probleemloos over te stappen van (bijvoorbeeld) bus op metro; ook de poortjes van de metro worden geopend met dit kaartje. Nadat voor de eerste keer is ingecheckt kan er 90 minuten lang worden gereisd. Tussentijds in- en uitchecken is wel noodzakelijk. Uiteraard is het ook mogelijk op bussen (of trams) van dezelfde vervoerder over te stappen.

Foto Amstelveen
(Bron Connexxion - 2018)

De prijs van het BTM 1,5 uur ticket is 6 euroBussen en automaten. Connexxion en EBS verkopen het BTM 1,5 uur kaartje via de buschauffeur. Bij EBS vervangt het nieuwe kaartje twee andere kaartjes en bij Connexxion het € 5,- kaartje, waarmee slechts één rit kon worden gemaakt. Er kan bij Connexxion alleen worden betaald met PIN of creditcard. Over een aantal maanden geldt dat ook voor EBS. Het kaartje zal bij GVB uitsluitend in verkoopautomaten op metrostations en haltes verkrijgbaar zijn. Verder zal dit kaartje ook op een aantal voorverkoopadressen te verkrijgen zijn. De prijs van het BTM 1,5 uur ticket is € 6.

Geldigheidsgebied. De Vervoerregio Amsterdam is opdrachtgever voor het openbaar vervoer namens 15 gemeenten voor de vervoerders GVB, EBS en Connexxion. GVB rijdt in Amsterdam, EBS in Waterland en Connexxion in Zaanstreek en Amstelland Meerlanden. Het kaartje is ontwikkeld in opdracht van de Vervoerregio met als doel het reizen met verschillende vervoerders in de regio gemakkelijker te maken. Het BTM 1,5 uur ticket is geldig op alle voertuigen van deze concessiegebieden.

Transdev Groep? De Transdev Groep is in 19 landen gevestigd en actief in personenvervoer en mobiele zorg. Internationaal kennen we velen soorten vormen van vervoer: bussen, taxi’s en treinen, lightrail, ferry’s en fietsen. Er werken ruim 83.000 mensen onder de vlag van Transdev. De Groep heeft een financieel sterke basis en behaalde in 2015 bijna 6,6 miljard euro omzet. Wij zijn onderdeel van deze internationale organisatie. Transdev is op haar beurt weer onderdeel van de Groupe Caisse des Depôts, één van de grootste maatschappelijke investeerders ter wereld. Transdev is in Nederland actief onder de merken Connexxion Openbaar Vervoer, Connexxion Taxi en Witte Kruis.

De Caisse des Dépôts et Consignations (Deposito- en Verzendingsfonds) is een Franse financiële overheidsinstelling die in 1816 is opgericht en deel uitmaakt van de overheidsinstellingen die onder toezicht van het parlement staan. In de Franse monetaire en financiële code wordt het vaak omschreven als de 'investeringsarm' van de Franse staat, als een 'publieke groep die het algemeen belang dient' en een 'langetermijnbelegger'.Sinds 2017 fungeert Éric Lombard als CEO.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.