Bijgewerkt: 2 december 2021

'90 jaar KLM' tentoonstelling in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Museum Jan van der Togt
16-09-2009

8 oktober t/m 1 november 2009

Van donderdag 8 oktober tot 1 november 2009 is in het Museum Jan van der Togt in Amstelveen  een expositie te zien over de historie van KLM. De tentoonstelling wordt georganiseerd in het kader van het 90 jarig jubileum van KLM. KLM blikt gedurende dit jaar namelijk via verschillende evenementen terug op haar geschiedenis.

Het KLM huisje wordt traditiegetrouw ieder jaar aan boord cadeau gedaan aan passagiers van World Business Class. De expositie in het Van der Togt Museum laat de complete collectie van deze Delfts blauwe huisjes zien.

Daarnaast is een belangrijk deel uit het KLM Historisch Foto Archief te zien. Dit is in beheer bij het Maria Austria Instituut (MAI). KLM heeft in samenwerking met het MAI de meest kenmerkende beelden geselecteerd uit 330.000 beelden.

DC4 Amstelveen
(Foto KLM via Museum vd Togt - 2009)

Een historische foto: de Douglas DC-4 1009 PH-TAR 'Rotterdam' van KLM vliegt boven New York op 21 mei 1946. Het was het eerste KLM vliegtuig, dat de route van Amsterdam-New York vloog


De selectie toont unieke foto’s van 1919 tot heden uit deze historische foto collectie. Zo zijn er historische beelden van Amsterdam te zien, het oude Schiphol, vliegveld Waalhaven in Rotterdam, bezoekers aan de luchtvaartdagen en beroemde en minder beroemde mensen, gefotografeerd als passagiers van KLM.

De fototentoonstelling wordt aangevuld met historische affiches, materiaal, dat aan boord wordt gebruikt en het nieuwe damesuniform.

Museum Jan van der Togt Dorpsstraat 50 1182 JE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS