Bijgewerkt: 22 juli 2024

5 miljoen euro voor duurzame innovaties in de provincie Noord-Holland

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
08-08-2019

Om duurzame innovaties te bevorderen, stelt de provincie Noord-Holland dit jaar 5 miljoen euro beschikbaar voor Noord-Hollandse ondernemers die kansen pakken en willen uitblinken. De provincie zoekt vernieuwende mkb’ers (midden- en kleinbedrijf) die actief zijn in de zogenaamde Topsectoren: Agri & Food, Biobased Economie, Tuinbouw, Water & Maritiem, Energie, Life Sciences & Health, Creatieve Industrie, Logistiek en Chemie, Tuinbouw en uitgangsmaterialen en water. Deze topondernemers kunnen zo een bijdrage leveren aan een duurzame, vernieuwende en ondernemende economie in Noord-Holland. De subsidie kan tot 10 september worden aangevraagd.

Innovatief mkb. De provincie Noord-Holland investeert in een duurzaam en innovatief midden- en kleinbedrijf. Om meer innovaties binnen het mkb te stimuleren helpt de provincie bij het wegnemen van (financiële) knelpunten in alle fases van de ontwikkeling: van een goed idee tot een werkend prototype. Ondernemers die hun nek willen uitsteken kunnen een beroep doen op de MIT-regeling, GO-NH!, PIM en het Innovatiefonds Noord-Holland.

Subsidie aanvragen voor MIT. Er kan subsidie worden aangevraagd voor haalbaarheidsprojecten (40% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 20.000) en voor R&D-samenwerkingsprojecten (40% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 350.000). (R&D= Research en development = Onderzoek en ontwikkeling)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.